www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Grillezzünk! - Zöldfűszeres joghurtban érlelt csirkemell, vajas újburgonyával

bb0e194bbe7a488324088b1d7fdd2482.jpg

Grillezzünk! - Zöldfűszeres joghurtban érlelt csirkemell, vajas újburgonyával

2011 augusztus 08. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Friss zöldfűszereket: bazsalikomot, metélőhagymát, kakukkfüvet, rozmaringot és majoránnát apróra vágunk. Ezt egy pici kis sóval, joghurttal és olívaolajjal kikeverjük, és ebben érleljük a csirkemell szeleteket.

Nem kell sok idő neki, elég 2-3 óra, ez idő alatt a joghurt savtartalma megteszi a dolgát, és a hús rost szerkezetét meggyengíti. Közben elkészítjük a köretet: a megtisztított újburgonyát cikkekre vágjuk, és lobogó, forró sós vízben 4-5 percet főzzük. Egy mélyebb serpenyőben olívaolajat és vajat hevítek, ebben lepirítjuk a lecsepegtetett burgonyát, majd a végén bőségesen megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével.

A grill rácsot (vagy serpenyőt) vékonyan megolajozzuk, és közepes lángon, keveset forgatva megsütjük a húst. Azt hogy meddig kell sütni, sok minden befolyásolja, a hús vastagsága, hőfoka és a sütő hőmérséklete is. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, az első szeletet inkább vágjuk félbe, és nézzük meg, hogy jól megsült. Arra vigyázzunk, hogy a csirkehús könnyen kiszárad, ha sokáig sütjük. A vajas petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Szerző: 5PL

További információk és receptek:

]]>www.maxkonyhaja.blogspot.com]]>

]]>www.thechefviki.blogspot.com]]>

]]>www.garffyka.blogspot.com]]>

Magyar Menedék

Ajánló