www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Spárgaszezon, Gnocchi spárgával és sonkával

eef5b92c81c2fb3e35d3c43b73778cf3.jpg

Spárgaszezon, Gnocchi spárgával és sonkával

2011 május 26. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Villámgyors és laktató ebédet tálalhatunk a család elé ezzel az egyszerű és nagyszerű fogással. Használjunk bátran boltban kapható, jó minőségű gnocchit! Az olaszok a sugot (szabad fordításban szószt) úgy szeretik, ha bevonja a tésztát, de nem tocsog benne. Ez most ilyen. 

A mártáshoz:

50 dkg fehér spárga

15 dkg füstölt frikandó sonka

10 dkg levegőn szárított sonka (pármai, jamón serrano ..stb)

1 fej apróra vágott fehér/főző hagyma

1 tubus krémsajt

2 ek tejföl

2 dl főző tejszín

1 dl száraz fehérbor

bazsalikom, kakukkfű, só, bors, olívaolaj



A spárgát/csirágat megmossuk, a fás végét letörjük, és mivel ez leves (fehér) spárga volt, a feje aljáig lehámozzuk a héját. A csirág fejét meghagyjuk egyben, a többit felkarikáztam.

Az olajon megfuttatjuk a hagymát, rá a csíkokra vágott sonkákat. Jöhet bele a spárga közepe karikázva, ezt felöntjük borral és fedő alatt addig pároljuk, míg a spárga puha nem lett.
 
Belekeverjük a krémsajtot, és a tejföllel kikevert főzőtejszínt (így nem csomósodik be amikor beleöntjük). Összefőzzük, ízesítjük, rá a zöldfűszerek, és a csirág vége. Még egy rottyantás és kész is.

Két csomag (kb. 1 kg, gnocchi di Patate) tésztát forró vízben kifőzünk. Amikor a víz tetejére feljön akkor még egy perc, és egy szűrő kanállal rászedjük a szószra, majd óvatosan összerázzuk, és már lehet is tálalni.

Szerző: 5PL 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]> 
]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]> 
]]>http://garffyka.blogspot.com/]]>
 
Magyar Menedék

Ajánló