www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Főszerepben a spenót: Spenótos-szalonnás penne

81a9339a75b0b6ee8d44b9acac94984a.jpg

Főszerepben a spenót: Spenótos-szalonnás penne

2011 március 22. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Szerintem a spenóthoz is fel kell nőni... A spenóttal a gyerekeket szokták ijesztgetni, meg egyél belőle, hogy nagyra nőj és erős legyél... Egy tányérnyi irdatlan zöld pempőtől... Egy gyerek sem veszi be ezt a szöveget :-) 

A "klasszik" paradicsomos szósz helyett itt egy selymes tejszínes-spenótos mártás, s hogy laktató is legyen, kevés sült szalonna és reszelt sajt került a tetejére.

Spenótos-szalonnás penne


Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 45 dkg fagyasztott spenót
  • 2 dl tejszín
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • 20 dkg nagyon húsos főtt császárszalonna
  • reszelt sajt

A tésztát sós-olajos, lobogó vízben kifőzzük.

Míg fő, elkészítjük a mártást - pofonegyszerűen. A spenótot fagyott állapotban lábasba csúsztatjuk, gyenge tűzön kiolvasztjuk. Fűszerezzük, hozzázúzzuk a fokhagymát, felöntjük tejszínnel, s simára forraljuk. Ennyi. Semmi kötőanyag, semmi sűrítés!

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, minimális olajat aláöntve pirosra sütjük.

A kisült zsiradékot a tésztára öntjük, átforgatjuk - nehogy már veszendőbe menjen!

A tésztára kanalazunk a tejszínes spenótból, megszórjuk szalonnacsíkokkal és meghintjük reszelt sajttal.

Finom ebéd percek alatt!

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 
 
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]> 
]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]> 
]]>http://garffyka.blogspot.com/]]>



 

Magyar Menedék

Ajánló