www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Flag– gasztro magazin: Buzsáki fatányéros

84d42d8950100b6c6ff6b7b84ce65e3d.jpg

Flag– gasztro magazin: Buzsáki fatányéros

2011 január 21. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Ez az igen tartalmas, egytálételnek is kitűnő leves ezen a néven került a családi repertoárba nagynéném révén kb. 20 éve, eredete ismeretlen. Miért buzsáki? Miért fatányéros, ha egyszer leves? Ki tudja. 

Az viszont vitathatatlan, hogy különleges ízével a családi menü egyik sztárjává avanzsálhat, s ilyen formában még azok is megeszik a kovászos uborkát, akik csak úgy magában idegenkednek tőle! Szerencsére már télvíz idején is elérhető a kovászos uborka!

Buzsáki fatányéros


Hozzávalók:

  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg marhalábszár
  • pirospaprika
  • 1 csomó sárgarépa (5 szál)
  • 1 csomó petrezselyem (4 szál)
  • 6-8 db közepes krumpli
  • 5 db kovászos uborka
  • só, bors
  • őrölt kömény
  • babérlevél


Tálaláshoz:
  • tejföl
  • puha kenyér
  • további kovászos uborka
 
Tartalmas marhagulyást készítünk. Pici zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, kicsi vízzel felöntjük, meg ne égjen a paprika.

A húst kockákra vágjuk, átforgatjuk a paprikás hagymán.

Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott zöldségeket, a húshoz adjuk. Felöntjük vízzel, sóval, borssal, köménnyel, babérral ízesítjük, és majdnem puhára főzzük.

Mielőtt teljesen elkészülne, hozzáadjuk a felkockázott krumplit is - készre főzzük.

Az uborkát karikára vágjuk, néhány percig fővésben tartjuk még a levesben. Megkóstoljuk, korrigáljuk a fűszereket, ha úgy gondoljuk.

A tányérokba ízlés szerinti tejfölt kanalazunk, rámerjük a forró levest, és puha fehér kenyérrel tálaljuk.
 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]> 
]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]> 
]]>http://garffyka.blogspot.com/]]>

 

Magyar Menedék

Ajánló