www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Flag- gasztro magazin: Fokhagyma krémleves

18bd927616f9387ea161a7f8b9da6eb5.jpg

Flag- gasztro magazin: Fokhagyma krémleves

2011 január 18. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Egy igazán egyszerű leves, azokra a napokra mikor sok más teendőnk is akadna, de kell valami üzemanyag. Minap beszélgettük Barátaimmal a fokhagymaleves egyszerűségét, és készítésének fortélyait. Tipikusan az a leves, amit macerásabb leírni, mint elkészíteni.

Készülhet reszelt, darált vagy kinyomón átpasszírozott alappal, megsüthetjük előtte egyben a sütőben is. Vagy egy másik verzió, ahogy én szoktam készíteni. Hogy ne vesszen el a hagyma illóolaj tartalma, csak egy kicsit megzúzom a kés lapjával, és úgy dinsztelem meg az olajban.

 Hozzávalók, kb. 6 főre:
 
- 2-3 egész fej fokhagyma 
- 3-4 ek sima olívaolaj
- 4-5 ek liszt
- tej
- víz
- só, bors
 
Tálaláshoz:
 
- pirított zsemlekocka, petrezselyem zöldje és reszelt sajt
 
A fokhagymát megpucolom, és a kés lapjával összezúzom. Az olajat megmelegítjük, és abban kis lángon a fokhagymát megdinszteljük. Egy szűrő lapáttal kivesszük egy tányérra a sült fokhagymát, és a visszamaradt olajon a liszttel rántást készítünk.
 
  
A rántást világos zsemleszínűre pirítjuk, majd folyamatos keverés mellett felöntjük tejjel és vízzel. Visszarakjuk a sült fokhagymát a kifolyt levével és az olajjal együtt, sózzuk és ízesítjük. Kis lángon, időnként átkeverve felforraljuk. Egy merülő mixerrel emulgáljuk/homogenizáljuk, és ha nem elég sűrű, akkor keményítővel korrigáljuk.
Tálaljuk pirított zsemlekockával, reszelt félkemény sajttal és petrezselyem zöldjével meghintve.
 
 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]> 
]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]> 
]]>http://garffyka.blogspot.com/]]>
Magyar Menedék

Ajánló