www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Flag-gasztro magazin: Lencseleves

587934e7cec58972e67fc4e01ca1b04a.jpg

Flag-gasztro magazin: Lencseleves

2011 január 05. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

A szilveszter/újév elmaradhatatlan fogása! Aki lencsét eszik, az új esztendőben gazdag és szép lesz! S ki ne akarna gazdag és szép lenni? :-)

 Hozzávalók:

  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 50 dkg lencse
  • 3 szál répa
  • 2 szál petrezselyem
  • 3-4 szem krumpli
  • 40 dkg füstölt tarja
  • só, bors, babérlevél
  • mustár

Tálaláshoz:
  • tejföl
  • puha kenyér


A lencsét beáztatjuk főzés előtt - néhány órára vagy akár egész éjszakára.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát félfőre, a répát, petrezselymet karikákra, a krumplit kockára vágjuk.

Kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a zöldségeket, a felkockázott füstölt húst, a megmosott - lecsepegtetett lencsét. Felöntjük vízzel, és lassú tűzön főzzük. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük. Főzés vége előtt nem sokkal adjuk hozzá a krumplit, s kb. 20 perc alatt készre főzzük. 1-2 ek. mustárral ízesítjük, kóstoljuk - ha kell, korrigáljuk.


A tányérokba tejfölt kanalazunk, majd a forró levest rámerjük.

Puha kenyérrel pompás egytálétel!
 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]> 
]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]> 
]]>http://garffyka.blogspot.com/]]>

 

Magyar Menedék

Ajánló