www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Flag-gasztro magazin: Fokhagymás halfilé gesztenye befőttes zöldségekkel

e6e915fadb0c35cb4b7882203dc9ecbd.jpg

Flag-gasztro magazin: Fokhagymás halfilé gesztenye befőttes zöldségekkel

2010 november 27. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

A kiolvadt halszeletekről konyhai papírtörlővel leitatom a nedvesség nagy részét.A fokhagymát megpucolom, hosszában kettévágom. A vajat felforrósítom, mikor a habzása elmúlt, rádobom a félbehasított újfokhagymát, beleöntöm a gesztenyebefőtt levét, összekeverem. 

hozzávalók - hal

tengeri halfilé
4-5 ek gesztenyebefőtt lé (narancsos-rumos)
1-2 ek vaj - hal mennyiségtől függ, nem kell tocsogjon
3-4 gerezd fokhagyma

A kiolvadt halszeletekről konyhai papírtörlővel leitatom a nedvesség nagy részét.
A fokhagymát megpucolom, hosszában kettévágom.
A vajat felforrósítom, mikor a habzása elmúlt, rádobom a félbehasított újfokhagymát, beleöntöm a gesztenyebefőtt levét, összekeverem.
A serpenyőbe sorakoztatom a halszeleteket és oldalanként nagyjából 2 perc alatt készre sütöm.
Lapos fakanállal fordítom és veszem ki, így a szeletek nem törnek össze.


hozzávalók - gesztenyebefőttes zöldségköret

vegyes zöldségek - gomba (4 fej), paprika (1 nagy), sárgarépa (2 szál), petrezselyem (2 szál), zöldhagyma (3 szál), fokhagyma (4 gerezd)
kb 5 dkg vaj - zöldségek mennyiségétől függ, nem kell, hogy tocsogjon
1 kisebb üveg ]]>gesztenyebefőtt]]> + 4-5 kanál befőtt lé

A zöldségeket megpucolom/megmosom.
A gombát félbe-negyedbe-nyolcadba vágom. Ha kisebb fejek, elég negyedelni. A szárakat is felaprítom.
A sárgarépát, petrezselymet ferdén vágom 3-4 mm vastagon.
A paprikát csíkokra, majd szintén ferdén kockára .
A fokhagymát egészen apróra vágom.
A zöldhagymát, szárastól felkarikázom.
A gesztenyebefőttet leszűröm, levét felfogom.
A vajat felforrósítom, mikor habzik ráöntök a befőtt levéből.
Jöhetnek a zöldségek: gomba (3-4 perc), murok és petrezselyem (2-3 perc), paprika és zöldhagyma (2-3 perc), fokhagyma és a gesztenye (3-4 perc).
Ha nagyon veszítene a levéből, befőttlével pótolom.
Az utolsó percben sózom, bőven őrlök rá borst. Még egyszer összeforgatom.
A fokhagymás-gesztenyebefőttleves vajon sült halat és a gesztenyebefőttes zöldségeket tányérra rendezem és tálalom.
 
előkészületek: 5 perc
elkészítés: 10-14 perc
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]> 
]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]> 
]]>http://garffyka.blogspot.com/]]>
 
Magyar Menedék

Ajánló