- 0
Egyszerű, de ünnepi hangulatú étel, mutatós és nagyon ízletes. Csirke, krémsajt és barack (befőtt), mindez egy ropogós leveles tészta burokban. Az általunk ismert eredeti verziót gránátalmával készítik, de jól illik hozzá a sárgarépa- borsó-kukorica kombó is.
Elkészíthetjük előző nap is, és csak sütnünk kell. Tipp&trükk: érdemes egész csirkecombot venni, mert így egy kicsit rövid volt a bőre, és nehéz volt megtölteni.
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db csirke alsó comb
- 20 dkg natúr krémsajt
- 2-3 db, felezett barackbefőtt
- 1 csomag (27,5 dkg) friss, kinyújtott leveles tészta
- (citromos) só, bors, (provanszi) fűszerkeverék,
A kenéshez és szóráshoz:
- 1 tojás sárgája
- 1-2 tk tej
- szezámmag vagy lenmag
A csirkecombokat alaposan megmossuk, és epiláljuk. A krémsajtot habosra keverjük, ízesítjük és sózzuk. A barackot alaposan lecsepegtetjük, majd kis kockákra vágjuk.
A csirke bőrét az ujjunkkal kicsit fellazítjuk, majd egy kis kanállal sajtot tuszkolunk bele, utána barackot, majd sajttal zárjuk, és a bőrt visszaigazgatjuk.
Az így betöltött combokat megsózzuk, és szépen eligazgatjuk, formázzuk.
A tésztalapot hosszában 8 egyforma csíkra vágjuk. A tésztát a comb keskenyebbik végétől indítva, szépen rátekerjük, úgy hogy a csíkok a szélén fedjék egymást.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és megkenjük a tojással kikevert tejjel, és megszórjuk szezámmaggal.
160 C-on, alsó sütésen süssük 50-55 percet, majd emeljük a hőfokot 180 C-ra, és tehetjük alsó-felső sütésre, így szépen megpirul a teteje.
Az alacsony hőfokon a csirke a tészta burokban lassan megpárolódik, a gőzétől a tészta nem tud kiszáradni.
Köretnek sült burgonyát vagy párolt rizst tálaljunk.