www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Max konyhája - Mexikói húsgombóc

f85c0cbf36ebf7681d2c5a5d7723f93e.jpg

Max konyhája - Mexikói húsgombóc

2010 február 02. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Sovány marha vagy pulykahúsból készítjük. A gombóc attól lesz puha és omlós, hogy keverünk bele kukoricalisztet, ami majd a párolás közben e felesleges szaftot felszívja.

Hozzávalók:

- 35 dkg darált pulyka/marhahús
 
- 1 tojás
 
- 2-3 ek kukoricaliszt
 
- 1 tk mexikói /taco fűszerkeverék
 
- 25-30 dkg mexikói zöldség keverék (mirelit)
 
- 1 doboz hámozott, kockázott paradicsom
 
Só, bors, szárított petrezselyem zöldje, olaj a sütéshez
 
 
Köret: kukoricalisztből készült metélt
 
A darált húst sózzuk, ízesítjük, és a tojással kikeverjük, meghintjük a kukoricaliszttel, azt is alaposan bedolgozzuk. Tegyük hideg helyre pihenni 25-30 percet.
 
Vizes kézzel gombócoljunk falatnyi darabokat a húsos masszából. Ebből a mennyiségből 25-28 gombóc jön ki.
Egy mély serpenyőben olajat hevítünk, és abban szép pirosra sütöm mind két oldalát, majd kiszedem a serpenyőből.
 
 
A zöldségkeveréket a visszamaradt olajon és húsdarabkákon megpirítom, és kis lángon, lefedve pár percet párolom.
Hozzáadom a paradicsom konzervet, és egy kis vizet, összeforralom, és visszahelyezem a gombócokat. Lefedve készre párolom.
 
Kukoricás széles metélttel tálalom.
 
Jó étvágyat hozzá!

 
 
 
 
Max

]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Magyar Menedék

Ajánló