- 0
Tortilla tészta, sült hús, ropogós zöldségek és lágyan nyúló sajt darabkák, ez a quesadilla (keszadíjja), a tex-mex (texasi-mexikói) konyha egyik (sokadik) remeke.
Most előre készített, gyári tésztával csináltam, de könnyen elkészíthető a tortilla tészta hozzá, akár otthon is.
A töltelékhez használhatunk grill csirke húst, vagy són sült csirkét, de a hétvégi sült maradékát is belecsíkozhatjuk.
Hozzávalók:
8 tortilla lap (akciósan 400 huf)
25-30 dkg sült hús (250 huf)
3-4 db színes paprika (120 huf)
1 kisebb uborka (100 huf)
2 újhagyma (50 huf)
2-3 paradicsom (50 huf)
1 doboz mexikói zöldség keverék konzerv (200 huf)
3-4 ek tejföl (50 huf)
2 tk mexikói fűszerkeverék (20 huf)
25-30 dkg reszelt félkemény sajt (300 huf)
Ez összességében 1540 huf, 4 felnőttnek megfelelő adag, számolhatunk 400 huf-ot fejenként. Ha egy kicsivel több zöldséget csinálunk és abból egy kis salsát keverünk, akkor egy bőséges vacsorát tudunk tálalni.
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágjuk, a zöldségeket megmossuk. A tejfölt kikeverjük a fűszerkeverékkel. Egyforma csíkokra, kockákra vágjuk a paprikát, az uborkát és a hagymát. Ezt egy nagy tálba kikeverjük. Egy kisebb tálba kockázzuk a paradicsomokat.
A tortillát megkenjük a fűszeres tejföllel, erre halmozzunk egy kis zöldséget, rá a hús csíkokat, a paradicsomot, és a tetejére a reszelt sajtot. Hajtsuk félbe, melegítsünk kis energián egy teflon serpenyőt, és abba helyezzük bele a tésztát. Süssük pár pillanatot, az egyik oldalát, majd egy lapáttal fordítsuk meg. Ne legyünk csalódottak, ha a töltelék egy része kibújik a tésztából, süssük meg azt is, majd tálaljuk a quesadilla mellé.
Laktató, pillanatok alatt elkészíthető, és akár vendégváró falat is lehet, bár akkor célszerűbb egyszerre egy tepsiben a sütőben összesütni.
Mexikói fűszerkeverék:
Vásárolhatunk is, de az itt található recept alapján akár elkészíthetjük magunk is. Ha nem akarjuk, akkor tegyünk csak simán a tejfölbe egy kis köményt, piros paprikát, sót, borsot és oregánót.
Jó étvágyat hozzá!