www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Ünnepi fogások a Gasztrobloggerek konyhájából V. Narancsos céklasaláta

1ec2acdb4e9f31846e86e86546d3110b.jpg

Ünnepi fogások a Gasztrobloggerek konyhájából V. Narancsos céklasaláta

2010 január 03. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Ugyan vége a karácsonynak, de az ünnepi hangulat továbbra is jelen van életünkben. Még maradt tartsolyunkban néhány ünnepi fogás, amelyet nagy szertettel nyújtunk át a gasztronómia szerelmeseinek.

Hozzávalók: 

4 nagyjából azonos méretű céklagumó és narancs, 3 ek balzsamecet, 2 ek sötét szójaszósz, 3 nagy csipet só
 
Elkészítés:
 
A céklagumókat megmosom, egyenként alufóliára rakom, megszórom 1 tk sóval, 1 löttyintés olívaolajjal, becsomagolom és 200 fokon bő órát sütöm.
Amikor kihűlt, meghámozom és felkarikázom.

 

 
A narancsot meghámozom, figyelve arra, hogy fehér héj sem maradjon rajta, majd felkarikázom.
Tányéronként felrakok 1 céklát és 1 narancsot, váltogatva a szeleteket.
Kikeverem az öntetet szójaszószból, balzsamecetből és sóból, megöntözöm és tálalható.
(Néhány diógerezdet el tudnák még esetleg képzelni mellé... Majd legközelebb.)
 
 
Anyamanya
 
]]>http://mamihami.blogspot.com]]>
 
Magyar Menedék

Ajánló