www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Max konyhája - Joghurtos burgonyakrém leves, sonka chips-el

Max konyhája - Joghurtos burgonyakrém leves, sonka chips-el

Max konyhája - Joghurtos burgonyakrém leves, sonka chips-el

2009 július 25. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Egy könnyű nyári leves, gyorsan elkészíthető, és laktató. Íz világa a görög szigetvilág konyháját idézi.

Hozzávalók:

kb. 50 dkg burgonya, 2 ek vaj vagy olíva olaj, 1 póré/vagy újhagyma, 2-3 ek száraz fehérbor (el is hagyható), só, bors, frissen reszelt szerecsendió, kis pohár joghurt, hús alaplé, petrezselyemzöld, étkezési keményítő, ha szükséges a sűrítéshez
 

 

Elkészítés:

 

A vajat megolvasztom, rádobom a felvágott hagymát, aranyszínűre üvegesítem, ráteszem az apróra vágott megtisztított, vagy reszelt burgonyát és tovább 2-3 percig együtt pirítom, jól elkeverem és felöntöm a fehérborral. Addig pirítom, míg az alkohol elpárolog, felöntöm 8 dl húslével.

Fűszerezem: só, bors és sok-sok frissen reszelt szerecsendió.

A mérsékelt lángon, fedő alatt, puhára főzöm, majd a tűzről levéve merülő mixerrel pépesítem.

Visszateszem a tűzre, hozzáadom a joghurtot, és ha kell itt lehet sűríteni. Felforrósítom, de már nem főzöm fel, csak kiforralom.

Apróra vágott petrezselyemmel és a sonka chipsel megszórva tálalom. 

 

Sonka chips:

 

4-5 szelet jó minőségű füstölt sonka (fekete erdei, serrano vagy házi sonka)

 

Ujjnyi csíkokra vágom, szétterítem egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és meleg sütőben 165-170 ˘C fokon ropogósra sütöm.

 

 Max

]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Magyar Menedék

Ajánló