Egyik kulcsemberüket 2007-ben jó okkal dobták oda a feledésnek, és még pc-k is lehettek közben, hiszen végül is mindössze egy a holokauszton viháncoló társuknak kötötték nyakába a követ. Azt azonban nem kalkulálták be, hogy maffiákban és korrupt politikai szerveződésekben mindig az a legveszélyesebb, aki sokat tud, de nem része már a brancsnak.

Mert lehet, hogy nem akar hallgatni. A kommunista mozgalom fénykorában ilyenkor történtek a váratlan elhalálozások NKVD-s megbízásra: valószínűtlen öngyilkosság, baleset az országúton, érthetetlen kizuhanás az ötödik emeletről. Zuschlag most megpróbálja bebiztosítani magát azok ellen, akik saját bűneiket az ő bűnösségével takargatták, ezért ]]>a nyilvánossághoz fordult]]>, sőt, könyve jelenik meg a napokban. Ha baleset érné, akkor legalább lehessen tudni, kiknek nem volt kedves az ő élete.

Hogy Simon százmillióihoz semmi köze az MSZP-nek attól a perctől kezdve, hogy az elnökhelyettes kilépett a pártból, az eddig is csupán a baloldal morálfogyatékosainak fixa ideája volt. Most azonban sürgősen másik mesét kell kitalálniuk. Zuschlag ugyanis elég meggyőzően fejtette ki, miért kizárt, hogy Simon Gábor „magányos elkövető”. Egyáltalán nem rázta meg ]]>Simon negyedmilliárdjának]]> gyanús eredete, és igen jellemző, hogy meglepődése nem az összeg nagyságának, hanem „Simon hülyeségének” szólt, amiért saját számláján tartott ekkora összeget.

A Zuschlag-interjú felér egy kiadós alámerüléssel a szennyezett, mérgekkel teli vízbe. Puszta elolvasása közben is érezni a csatornaszagot. Nem csoda, hogy hallatlan idegességet váltott ki a baloldalon. Hogy miként tömték ki korrupciós pénzekkel az MSZP széfjét, s hogyan emeltek ki belőle vesztegetésekre félszáz-milliókat, keserűvé fogja tenni a baloldal megmaradt híveit. Ha 2006-ban ötvenmillió jutott Zuschlag elhallgattatására, akkor miért ne lenne lehetséges, hogy ugyanebből a széfből került ki az a bizonyos rejtélyes eredetű másik ötvenmillió, amely károkozás miatti büntetésének törlesztését célozta? Érdekes módon az interjúban közöltek megítélésében a PM-es Karácsony Gergely és a DK-s Gyurcsány Ferenc nemcsak hogy hasonló állásponton voltak, hanem még szóhasználatuk is megegyezett – mintha csak azonos helyről kaptak volna instrukciókat –, mindketten fennhéjázva jelentették ki, hogy nekik Zuschlag János nem „etalon”. Pedig a riporter egyiküktől sem azt kérdezte, erkölcsi mércének tartják-e a börtönviselt MSZP-st, hanem állásfoglalásukat szerette volna hallani a napvilágra került tényekkel kapcsolatban.

A jobboldal eddig is tudta, kikövetkeztette, hogy Gyurcsánynak az általa irányított tárcánál tudnia kellett a pályázati pénzek korrupt leosztásáról. De most egy volt MSZP-s nyilatkozta: „Ha egy ilyen szisztéma működik egy minisztériumban, arról egy Gyurcsány típusú miniszter tud. Mindenről tudott...” Nyugodtak lehetünk: ahogy mindenről tudott Gyurcsány, ugyanúgy tud mindent Gyurcsányról és a nevével összefonódó korrupciós ügyekről a baloldali összefogás többi vezetője, Bajnaitól Mesterházyig. Mégsem érezték kínosnak a szövetkezést.

Április 6-án kifejezhetjük: nem kérünk a csatornaszagú baloldali „szisztémából”.

Körmendy Zsuzsanna - mno.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>