www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Max konyhája - Tökmagmajonéz

2eecd5729154a141c634245fbbe8e67e.jpg

Max konyhája - Tökmagmajonéz

2009 július 21. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Egy könnyű, gyors mártogatós szósz. Nagyon finom főtt, párolt zöldség rudakkal, de egy vékony pirítósra kenve is tökéletes. 

Készíthetjük saját olajából készített majonézzel, "gyári" majonézzel, vagy maionesa blanca-val is. Dúsíthatjuk egy kis napraforgómaggal, vagy szezámmaggal.

A majonézhez használhatunk tökmagolaj és növényi olaj kombót, mert önmagában nagyon erős az íze, de készíthetjük olívaolajból is, de itt csak a sima olíva olajat használjuk, mert a virgin-nek (extra szűz) is nagyon domináns az íze.

 
Hozzávalók:
 
4 dkg tökmag
 
1-2 dkg napraforgómag
 
1/2 gerezd fokhagyma reszelve
 
1 tojássárgája
 
pár csepp citromlé
 
2 ek olaj (keverjük össze 1/3-2/3 arányban növényi olajjal)
 
2 ek tejföl
 
2 ek tejszín
 
só, bors
 
A magokat apróra darálom. A tojás sárgáját a reszelt fokhagymával, sóval, borssal kikeverem, majd az olajat csurgatva összedolgozom. Belekeverem a darált magokat, majd a tejszínnel és a tejföllel lazítom.
 
Legalább 1 órát, de ha lehet egy éjszakát hagyjuk az ízeket összeérni. Tálaláskor durvára vágott tökmaggal megszórom.
 


 

Max

]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

Magyar Menedék

Ajánló