www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Grillezzünk! - Sörben érlelt, hagymás sertéskaraj

9b14ca9c3f5ed871b9ae009e5f107594.jpg

Grillezzünk! - Sörben érlelt, hagymás sertéskaraj

2011 augusztus 10. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

A pácolt húsoknak az íze teljesen megváltozik a páclétől. A sör azon kívül, hogy az ízét adja, a húst is puhítja. Fontos viszont, hogy a pácolásnál nem adunk hozzá sót, mert az a húst kiszárítja.

 Páclé:

- 2 kis fej hagyma (lehet újhagyma vagy kisebb vöröshagyma)

- 2-3 gerezd fokhagyma

- 2 ek friss zöldfűszer (bazsalikom, oregáno, rozmaring, lestyán, majoránna)

- (frissen) őrölt bors

- 3 dl világos sör

- sertés karaj szeletek

Kence:

- mustár, olaj, só

A megmosott húst alaposan leszárítjuk, borsozzuk. A hagymát fél főre (félbe, majd vékony szeletekre) vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, a zöld fűszereket pedig apróra vágjuk. A hússzeleteket rétegezve a hagymákkal és a fűszerekkel egy olyan edénybe tesszük, ami légmentesen lezárható. Felöntjük annyi sörrel, ami ellepi, és legalább 3-4 órára (de egy egész éjszaka sem árt meg neki) hideg helyre tesszük érlelni. A húsokat sütés előtt alaposan leszárogatjuk, a hagymás sört pedig leszűrjük, és a hagymás fűszert megtartom.

A kencéhez kikeverjük a mustárt az olajjal, sóval, és ha kell, akkor egy kis sörrel hígítjuk. Ezzel lekenjük a hús minden oldalát, majd egy forró serpenyőben (vagy grill rácson) jól átsütöm. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, vágjunk el egy szeletet, és nézzük meg, mennyire sült meg. Egy fém serpenyőben, meleg sütőben át is lehet sütni, a biztonság kedvéért. A leszűrt hagymákat a sütés végén pirítsuk meg, és ezt is tálalhatjuk a hús mellé.

Szerző: 5PL


 

További információk és receptek:


 

]]>www.maxkonyhaja.blogspot.com]]>

]]>www.thechefviki.blogspot.com]]>

]]>www.garffyka.blogspot.com]]>

Magyar Menedék

Ajánló