www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Epermánia: Almás palacsinta ribizlis-epres vaníliapudinggal töltve

fba3411b6783f77372b1fe901abacbdd.jpg

Epermánia: Almás palacsinta ribizlis-epres vaníliapudinggal töltve

2011 június 17. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Palacsinta de luxe! A tészta már önmagában izgalmasabb a belereszelt almától, szaftosabb, mint hagyományos társai, de a beletöltött házi vaníliapuding és a zamatos, illatos gyümölcsök mennyei desszertté emelik! Ott a helye a család asztalán!

hozzávalók

palacsintatészta egy tojásból - tojás, liszt, kevéske tej, buborékos ásványvíz, csipetke só
egy közepes alma
olaj

vaníliapuding - 0,5 l tej, 3 dkg étkezési keményítő, 4 dkg vaníliás cukor, fél vaníliarúd magja

ribizke, eper



A palacsintatésztát a szokásos módon kikeverjük, kicsit sűrűbbre, mintha hígpalacsintát sütnék. A masszához keverjünk 3-4 ek olajat, nemcsak kevésbé ragad, de a serpenyőbe is elég picurka olaj a sütéshez.
Az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, belekeverjük a palacsintatésztába.
Az almás palacsintákat a szokásos módon megsütjük.


A házi vaníliapudinghoz az étkezési keményítőt simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a vaníliarúd kikapart magját, majd lassú tűzön, állandó keveréssel besűrítjük.

A ribizkét leszemezzük, az eperrel együtt megmossuk, lecsepegtetjük, az epret feldaraboljuk.

Megtöltjük a palacsintákat – és bezsebeljük az elismerő szavakat!

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 
 
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]> 
]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]> 
]]>http://garffyka.blogspot.com/]]>

 

Magyar Menedék

Ajánló