www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Húsvét után_Sonkás-tormás csigák

d45f9269de106b19f645cd28993c1cf4.jpg

Húsvét után_Sonkás-tormás csigák

2011 április 29. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Sonkamaradék felhasználása :-) Foszlós kalácstészta, diszkréten a torma ízével, kiegészítve a sonka sós-füstös zamatával. Ideális italkorcsolya baráti beszélgetésekhez :-) 

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 3 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 2 tk. cukor
  • 2 mk. só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2-3 ek. (tejszínes) torma
  • 15-20 dkg füstölt sonka

A tészta hozzávalóit felsorolás sorrendjében kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk, kelesztjük.

A sonkát apró kockákra vágjuk, vagy késes betétűvel ledaráljuk.

Ha megkelt a tészta, lisztezett munkalapon hosszú, keskeny téglalappá nyújtjuk. Olyan 20x40-50 cm nagyságúra. Megkenjük a tormával, meghintjük a sonkával.

Hosszában kettévágjuk, és a két tésztacsíkot külön-külön beigliszerűen feltekerjük, majd éles késsel 1 cm vastagságú csigákra vágjuk.

Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket, 15-20 percig kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, aljában egy kis lábaska vízzel.

A csigák tetejét megkenjük a kimaradt tojásfehérjével, ha kedvünk tartja, meghintjük sajttal, szezámmal, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Szerző: 5PL 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]> 
]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]> 
]]>http://garffyka.blogspot.com/]]>
 
Magyar Menedék

Ajánló