www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Max konyhája - Svájci lepény

9e6d4a77012faaf27ce395afbf53dd64.jpg

Max konyhája - Svájci lepény

2010 február 11. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Édes kelt tészta alap, gyümölcs és sült puding. Magában is finom ételek de egyben, maga az édes kísértés. Tartalmas desszert, könnyen elkészíthető, és a variációk száma végtelen.

Hozzávalók, 2 db 30 cm-es formához:

 - 6 dkg (narancsos) cukor
- 5 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 2 egész tojás
- 4 dkg élesztő
- 55 dkg sima liszt
- 1 csipet (citromos) só
 
Feltét:
 
- tetszés szerinti gyümölcs, kb. 40 dkg, most alma és barackbefőtt, de lehet meggy, áfonya vagy körte
 
Öntet:
 
- 4 tojás
- 2,5 dl tejszín
- 5 ek cukor
- ˝ kk. cukor
 
 
A tészta hozzávalóiból lágy tésztát dagasztunk, és egy lisztezett tálban, letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Újra átgyúrjuk, kettévesszük és kb. 30 cm kör alakra nyújtjuk. Bele helyezzük egy sütőpapírral bélelt pite vagy pizza formába, úgy hogy közben egy kis peremet is készítünk neki. A másik tésztával szintén így járunk el.
Az almát meghámozzuk, felezzük, kimagvaljuk és keresztben beirdaljuk, a barackbefőttet lecsepegtetjük.
A tojást a fahéjjal és a cukorral habosra keverjük. A gyümölcsöket eligazítjuk, a közét feltöltjük a tojásos-tejszínes öntettel, és 180 C-on, kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Melegen szórjuk meg porcukorral, és egy rácson hagyjuk langyosra hűlni.
Jól illik hozzá egy adag vanília fagyi vagy egy bögre forró csokoládé.
 
Jó étvágyat hozzá!

 
 
 
 
Max

]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 
 
Magyar Menedék

Ajánló