- 0
Ugyan vége a karácsonynak, de az ünnepi hangulat továbbra is jelen van életünkben. Még maradt tartsolyunkban néhány ünnepi fogás, amelyet nagy szertettel nyújtunk át a gasztronómia szerelmeseinek.
Kocsonya:
1 hátsó csülök, 1 egész köröm, 2 marék bőrke, 1 kg sertés comb, 1 egész fül, 1 fej fokhagyma, 2 fej kis vöröshagyma, 1-1 szál sárgarépa és gyökér zöldség, só, 10 db szemes bors.
Egy nagy fazékba belerakom a húsokat, hideg vízzel felrakom főni. Belerakom a zöldségeket, sót, és a vöröshagymát.
Tipp&trükk:
Ha az egyik hagymán a legutolsó barna levelet ami a fehér felett van rajta hagyjuk szép szint ad a lének. Ha a borsot és a fokhagymát csak forrás után rakom bele, akkor a habozásnál nem fog bele kerülni a szűrő kanálba.
Felforralom, 3-4 alkalommal lehabozom, és ha már tiszta a lé akkor rakom bele a borsot és a fokhagymát. Lassú tűzön alig gyöngyözve főzöm legalább 4-4,5 órát, akkor az igazi ha a csont kifordul a csülökből.
Kiszedem a húsokat, a zsíros dolgokat kiveszem belőle, csak a húst egy kevés bőrkével és a füllel, feldarabolom, szétadagolom tálakba, rászűröm a levet, dekorálom a főtt zöldségekkel. Hideg helyen dermesztem.
Friss kenyérrel és tormával tálalom.
Tudom, hogy nagy adag, de a csülök adja a méretet, a húsosat szeretjük, sajna ebből csak nagyot lehet főzni.
Friss kenyérrel és tormával tálalom.
Tudom, hogy nagy adag, de a csülök adja a méretet, a húsosat szeretjük, sajna ebből csak nagyot lehet főzni.
Jó étvágyat hozzá!