www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Gasztrobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig XVII. Gesztenyés tekercs

5009d204725df9d6aa81890cbdf96bc5.jpg

Gasztrobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig XVII. Gesztenyés tekercs

2009 december 09. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

A szokásos módon elkészítünk egy a 6 tojásos kakaós piskótát:

6 tojásfehérjét 6 kanál cukorral felverünk, majd hozzá keverjük a 6 sárgáját és a 6 kanál liszt a 2 kanál kakaóval, egy kis sütőporral.
Kb. 150 fokon 10-5 perc alatt megsütjük. Mikor kivesszük, feltekerve hagyjuk hűlni.
 
A töltelék hozzávalói:
 
1 csoki puding (főzős)
3 kanál cukor,
3 dl tej,
25 dkg gesztenyemassza,
10 dkg porcukor,
10 dkg vaj.
kis rum, vagy aroma
1 vaníliás cukor
 

 
A töltelékhez a felfőzzük a csoki pudingot a tejjel és a cukorral. Mikor összeforr, lekapcsoljuk, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a gesztenyepürét is hozzárakjuk. Mikor már a puding kihűlt, összevegyítjük őket. Lehet kóstolgatni, ha valaki rumosabban,
vagy cukrosabban szereti, még ízesítheti. A piskótát kihajtogatjuk és megkenjük a krémmel.
Tetejére egy Katicából csoki mázat készíthetünk.
 
]]>http://andi-cuki.blogspot.com/]]>
Magyar Menedék

Ajánló