Buzánszky Jenő születésének kilencvenedik évfordulójára kerül a boltokba a legendás magyar Aranycsapat tárgyi emlékeit különleges, újszerű módon feldolgozó „Kincseskönyv” több tucat relikviával, száznál több fotóval, kivehető, az eredetivel mindenben megegyező belépőjegyekkel, műsorfüzetekkel, képeslapokkal, autogramkártyákkal.

A sikeres sportkönyveiről (A beépített huligán, TrollFoci, Szökésben, A Bundakirály, Ribéry, Louis van Gaal) ismert Twister Media kiadó új műfajt teremt a hazai sportkönyvek palettáján a „Kincseskönyv” megjelentetésével, hiszen a világban már sikeres és bevált módon, még sohasem publikált tárgyakat, újraalkotott papírrelikviákat helyeznek el az egyébként is gazdagon illusztrált és az Aranycsapathoz méltó kivitelű könyvben.

A könyv elkészítéséhez nagy segítséget nyújtott visszaemlékezéseivel a nagy idők tanújaként máig közöttünk élő riporterlegenda, az Aranycsapat tizenkettedik játékosaként is emlegetett, az éppen ma 93 esztendős Szepesi György, aki bevezetőt írt a könyvhöz és minden fejezethez külön gondolatokat, visszaemlékezéseket fűzött.

A különleges tárgyak és illusztrációk kiválasztásában, közreadásában a kiadó partnere volt a legnagyobb Aranycsapat-gyűjteményt gondozó Puskás Intézet, amelynek igazgatója, Szöllősi György szerzőként, szerkesztőként is jegyzi a díszes kötetet, szakértőként pedig az intézet archívumvezetője, Mravik Gusztáv is közreműködött a nagyszabású emlékkönyv elkészítésében. Az Aranycsapat kialakulásának, sikereinek, majd széthullásának történetét, szakmai és történelmi jelentőségét részletesen bemutató könyv írója még Szepesi és Szöllősi szerzőtársaként Bodnár Zalán, a magyar FourFourTwo magazin főmunkatársa.

A könyvben megtalálhatók az 1952-es helsinki olimpia, a londoni 6:3 és a budapesti 7:1, a svájci világbajnokság belépőjegyei, reprint műsorfüzetei, a játékosok aláírt autogramkártyái, a legértékesebb érmek, trófeák, a korabeli felszerelések fotója, hírügynökségi, titkosszolgálati jelentések, korabeli menükártyák, újságok.

Az Aranycsapat Kincseskönyve a nagy magyar válogatott klasszikussá vált tizenegyének utolsóként, 2015. január 11-én elhunyt tagja, Buzánszky Jenő gyászkeretes előszavával jelenik meg, hiszen a legendás jobbhátvéd a kiadó kérésére a múlt év végén, még kórházba kerülése előtt köszöntőt írt az olvasóknak.

A Kincseskönyv az ő 90. születésnapjának tiszteletére az eredeti tervek szerint is május 4-én jelent volna meg, de ajándék helyett immár posztumusz tisztelgés lesz Buzánszky Jenő és világhírű csapattársai előtt.