Mindebben több elgondolkodtató mozzanat van. Miként fordulhat elő, hogy a párt elnöke állítólag még csak nem is hallott egy olyan kutatásról, amely a rábízott alakulatot eminensen érinti, és mintegy háromnegyed éve bőséges publicitást kapott? Ha eddig nem volt tudomása róla, akkor viszont a párton belüli botrányról értesülvén kutya kötelessége lett volna, hogy utánanézzen egy MSZP-alapító közlése valóságalapjának. Az internet korában ez nem jelenthet gondot. Percek alatt megtalálható a világhálón az idevonatkozó anyag. Ha viszont problémát okoz neki az internetes információs labirintusban való tájékozódás, csak-csak dolgozik a környezetében olyan munkatárs, pártapparatcsik kolléga, aki ebben segítségére sietett volna. Amennyiben így cselekszik, nem esik meg vele az a blamázs, hogy úgy nézett a sajtótájékoztatón a pártján belüli antiszemitizmust firtató kérdés hallatán, mint borjú az újkapura. És nem hadovál olyasmi sületlenségeket, hogy Suchman biztos az egész országra értette azt a harmincnyolc százalékot, nem pedig saját pártjára. Merthogy náluk nincsen semminemű antiszemitizmus. Ezzel persze egyrészt Suchmant kvázi lehazugozta, ami már önmagában hírértékű. Másodsorban a komplett lakosságot leszólta, miután azt üzente: Magyarországon ugyan bőven vannak antiszemiták, egyedül ők, a haladó élcsapat mentes ettől az elítélendő tulajdonságtól. Harmadsorban hülyének nézte az állampolgárokat azáltal, hogy feltételezte: az ő ügyetlenül álszent szövegét el is hiszik.

Mindenki emlékszik tudniillik, hogy időről időre botrányos antiszemita megnyilatkozásokkal lépnek a színre. Elég, ha volt ifjúsági vezetőjük, Zuschlag János elhíresült holokausztviccelődésére gondolunk – amelyet Ujhelyi István és Arató Gergely szó nélkül eltűrt. De hasonlóan megdöbbentő volt, amikor Deutsch Tamást, máskor meg Szabó Györgyöt lezsidózták szocialista képviselők. Utóbbit éppen Angyalföldön, amelynek volt országgyűlési képviselője, emblematikusan komolytalan figurája, Szanyi Tibor szerint nulla százalék az antiszemiták aránya az MSZP-ben.

Mesélje el akkor Tóbiás, mi lenne hihetetlen Suchman, illetve a Medián adataiban! Miért kussoltak akkoriban erről, ahelyett hogy kikérték volna maguknak vagy belső vizsgálatot tartottak volna? Az álbaloldal rasszizmusa ugyanis régóta nyílt titok. Aki járt már életében szocialista rendezvényeken vagy a parlamenti tagjaik között, annak nem újdonság, hogy rasszista, antiszemita kiszólásokat nyomatnak – legfeljebb tréfásnak szánt csomagolásban, pártállami csendőr-kedélyeskedéssel. Nem véletlenül utalt arra Fodor Gábor, hogy szokott hallani antiszemita megnyilvánulásokat a szocialista párti politikusoktól. A liberális honatya nem akart konkrét példákat, neveket mondani, ám nem is szükséges. Erről adott látleletet, újabb bizonyságot Suchman. Mindennek fényében még kevésbé meglepő, hogy MSZP-sek lerománcigányozták a csepeli fideszes polgármesterjelöltet. Egyre inkább érthető, logikus, hogy suba a subához, guba a gubához alapon a rasszizmusban talál egymásra az álbaloldal – miként a diszkriminációbarát miskolci polgármesterjelöltjük esetében.

mno.hu - Megyeri Dávid

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>