www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > "Főzz az egészségedért" 5. recept - Sajtleves póréval

"Főzz az egészségedért" 5. recept - Sajtleves póréval

"Főzz az egészségedért" 5. recept - Sajtleves póréval

2009 augusztus 03. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Igazi vendégváró, vagy party-leves. Elökészítéssel együtt 30-35 perc alatt elkészül és jót tesz neki az újra melegítés is.

Hozzávalók:

200 g darálthús

2 e.k. olaj

200 g gomba

1 vöröshagyma

200 g póréhagyma

1/4 l száraz fehérbor

1/2 l zöldségleves v. húsleves

200-300 g kocka sajt

6 t.k. étkezési keményítö

só, bors

60 g Creme Faiche v. sürü tejföl

 

 

Egy serpenyöben felhevítem az olajat és a darált húst erösen lepirítom, addig, amíg teljesen szét nem válik a massza. A gombát megtisztítom, vastagabb szeletekre vágom, papírtörlövel leszárítom és a húshoz adom. Teljesen barnára pirítom (úgy mint a képen is látszik). A vöröshagymát finomra vágom és gombával együtt pirítom. A pórét megtisztítom, széles szeletekre vágom és addig párolom, amíg puha nem lesz.

Ekkor az egészet átteszem egy fazékba, hozzáadom a fehérbort és a zöldséglevet és felfözöm.

A kockasajtot (ízlés szerint lehet tejszínes, vagy bármilyen ízesítésü) kicsit villával elnyomkodom és leveshez adom; kevergetem, míg el nem olvad a sajt teljesen.

Az étkezési keményítöt egy pici hideg vízzel csomómentesre keverem és besürítem vele a levest.

Sóval és frissen örölt borssal ízesítem.

Közvetlenül tálalás elött keverem bele a Creme Faiche-t; óvatosan, habverövel, hogy ne csapódjon ki. Összeforralom.

Friss baguettet adok hozzá.

 

 

Szerző:  Ancsika

 

]]>www.gourmet-mian.blogspot.com]]>

Magyar Menedék

Ajánló