Ma 2022 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
1bfb0789072901d7bc26a24f3592ff36.jpg

Amerikából jelentem XXXIV. - Oprah még magasabbra szárnyal

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem kicsit tartom morbidnak, amikor nők azzal indokolnak döntéseket az életükben, hogy Oprah tanácsára cselekedtek így, vagy úgy, hoztak döntést valami mellett, vagy ellen. Nem hiszem, hogy bárki, különösen egy tv showműsor vezetője magára vállalhatja egy ország, sőt egy világ nőnemű tagjainak megmentését, felvilágosítását, lelkivezetését. Oprah Winfrey megtette. És a lányok, asszonyok milliói követik, gondolkodás nélkül.

S ha mindezt morbidnak tartom és a felelősség súlyát személy szerint elviselhetetlennek, sőt felelőtlenségnek, akkor azokat a boldog felkiáltásokat, melyek ma nézők ezreiből törtek fel, kifejezetten sokkolónak. "Oprah, az Isten!", 'Oprah, az egyetlen!" "Halleluja, Oprah velünk marad!"

 
Egyet azonban el kell ismerni, hogy Oprah nagyon tud. Mindent tud a showbusiness világáról. Remek üzletasszony, nagy beszélő, és  roppant erős akaratú. A pozitívumok oldalára írom, hogy rengeteget segít, pénzben és tettben a rászorulókon, elesetteken, bár ha rosszmájúak akarunk lenni, mondhatjuk, a milliárdjai megengedik a jótékony cselekedeteket, melyek természetesen a karrierjének is jót tesznek.

]]>]]>
 
Oprah Winfrey az első  feketebőrű hölgy, aki a Forbes listájára került. A multimédia ikonja. Showműsora számos Emmy-díjat gyűjtött be, önmaga pedig Oscar jelölést kapott a The Color Purple (Bíborszín) című filmben való alakításáért. 2000-ben útjára indította a magas eladási számmal büszkélkedő  O magazint, melynek minden egyes címlapján ő szerepel. Az az író pedig, akinek sikerül bekerülni Oprah Könyvklubjába, szinte biztosra veheti a toplistás olvasottságot.


]]>]]>
 
2009. november 20-án naponta jelentkező talkshow-jában bejelentette, hogy 25 év után a műsor lekerül a palettáról. A nézők, rajongók szinte sokkot kaptak a hír hallatán. 1986 óta Oprah mindig tartogatott meglepetést az egyre népesebb nézőtábornak. 1988-ban a széria szabadsága után 40 kg-mal kevesebbel tért vissza a képernyőre, ezzel állítva példát a túlsúllyal küzdő nőknek. 2005-ben az ő kanapéján páros lábbal ugrálva kürtölte világgá Tom Cruise Katie Holmes iránti szerelemét, s a Michael Jackson-nal készített 1993-as interjút 62 millió amerikai és több mint 100 millió külföldi látta.

]]>]]>]]>]]>
 

A nézők Oprah őszinteségét, nagylelkűségét mindig is nagyra értékelték. Magánéleti problémáiról, válságairól, gyermekkori zaklatásairól nyíltan beszélt, étkezési zavarairól szintén. Nagylelkűségének mi lehetne nagyobb bizonyítéka, mint amikor a szenvedősorsú gyerekeknek iskolát nyitott Afrikában, vagy amikor az egész stábot, valamint a stúdió összes nézőjét egy-egy autóval ajándékozta meg.

A Show szeptemberben jelentkezik utoljára, ám Oprah megkegyelmezett az elkeseredetteknek. Nem kell őt sokáig nélkülöznünk. Bejelentette, azért vonul nyugdíjba, hogy még fényesebben térhessen vissza, még nagyobb erőbedobással. Négy hónappal a show bezárása után, 2011. január 1-én indul útjára, az OWN, az Opray Winfey Network, mely a Dicsovery Health Network helyére kerül. Oprah továbbra is azt csinálja, amit a legjobban szeret az életben. Emberekkel, hírességekkel beszélget, de nem feltétlenül a fotelben, hanem élethelyzetekben. "Az az álmom, -nyilatkozta a csatorna írásos közleményében- hogy olyan TV csatornát hozzak létre, amely arra inspirálja a nézőket, hogy életük minden napjából a legjobbat hozzák ki." Az új show műsorban Oprah "kitör a stúdió keretei közül. Az interjúkat hol a Taj Mahal lábánál, hol pedig háza gyönyörű tölgyfái alatt készíti. A OWN talkshowjának címe Oprah's New Chapter (Oprah Új Fejezete) lesz." S mindez csak egyike a Network 10 újonnan bejelentett showműsorának.

]]>]]>


"A legnagyobb érdeklődésre a Master Class (Mester Kurzus) című showműsor számíthat, amelyben korunk legnagyobb elméi adnak bepillantást életükbe, és adnak életvezetési tanácsokat. Jay-Z, Condoleezza Rice, Sidney Poitier és Loren Michaels neve máris a listán szerepel. Ezen személyiségeknek a története a mi életünk fordulópontját is hozhatja."
Mindenki döntse el maga, mit kezd az Oprah jelenséggel, mely 25 éve velünk van és a befejezés szele is csak rövid ideig csapott meg minket.
 

Garbutt Katalin
]]>http://tinkmara.freeblog.hu/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Irodalmi kávéház (513) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1465) Életmód (1) Mozaik (83) Mondom a magamét (6064) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Vetítő (30) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (664) Heti lámpás (259) Jobbegyenes (2308) Tv fotel (65) Sport (729) Tereb (141) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Szépségápolás (15) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>