Ma 2022 augusztus 08. László napja van. Holnap Emőd napja lesz.
635f2c4f87c4a5fe34f4b56b9c63e3b9.jpg

Amerikából jelentem LXXXXV. - Luggage box, a könnyebb utazásért

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az UPS (United Parcel Service csomagküldő szolgálat) reklámszlogenje szerint: The Luggage Box - Takes the “Lug” Out of Luggage - a szójáték arra épül, hogy a luggage/poggyász szó a lug/rángatás, teher, cipekedés szóból ered, ám most mindez a múlté.

A luggage box/poggyászdoboz leveszi a terhet a vállunkról.

Az UPS új szolgáltatása a legjobbkor indul, a nyári utazási szezon elején, amikor a reptereken kilométeres sorok állnak, a terrorveszély miatti fokozott ellenőrzés akár további órákkal is meghosszabíthatja az amúgyis végtelen várakozást. A luggage box mindebben segít és nem utolsó sorban a poggyászdíjat is megspórolhatjuk.

"Nincs is jobb, mint bőröndök nélkül utazni, és ennél már csak az jobb, amikor a csomagunk a szállodában vár minket. A csomagunkat ahogy van betehetjük a dobozba, de aki akarja a bőröndöt teljesen ki is hagyhatja, és azonnal a dobzoba pakolhat. - mondja John Minetola, az UPS wyoming-i irodájából - Nincs többé reptéri poggyászellenőrzés, kipakolás-bepakolás az ellenőrző pontnál, várakozás a csomagra megérkezés után, elveszett bőröndök."

A doboz jelenleg két méretben kapható. A kicsi 12.95, a nagy 17.65 dollárba kerül. A szállítási költség a földi postai szállítási költség tarifájával megegyező, súlytól és a választott szolgáltatástól függ. Hogy olcsóbb-e, mint repülőn szállítani? Nem, ám rengeteg utazó inkább fizet egy kicsit többet, minthogy sorban álljon repülés előtt, után, nem beszélve a fokozott biztonsági előírásokról és az elvezszett csomagokról, meg az egyre emelkedő reptéri poggyásztarifákról, melyek egyes esetekben 100 dollár fölé is emelkedhetnek.

Abban az esetben, ha az utazó meggondolja magát az utolsó pillanatban, a doboz felvihető a gépre, mivel megfelel a reptéri előírásoknak is.

A poggyászdoboz hátránya, hogy előre kell tervezni, hogy a csomag előbb odaérjen, mint mi. Másik hátulütője, hogy csupán belföldi utazásokra javasolják a vámtarifák és vámszabályok miatt.

A U.S. Airlines csupán januártól márciusig 769 millió dollár bevételre tett szert poggyászokból, melyből a Delta légitársaság egyedül 217.8 milliót könyvelhetett el.

"A postai szolgáltatásra egyre nagyobb kereslet lett, mióta a légitársaságok biztonsági procedúrája egyre hosszasabb lett, illetve a poggyásztarifák egyre csak emelkedtek." -  mondja John Minetola. - Itt volt az ideje, hogy kiszolgájuk ezeket az igényeket."

Az UPS szállítást nyomon követhetjük mobiltelefonon, illetve sms-ben vagy email-ben is. Biztosítás, elsőbbségi szolgáltatás és minden egyéb postai szolgáltatás érvényes a luggage box-ra. ]]>Ezen]]> az oldalon további információk találhatóak.

Forrás: ]]>Air Transport World]]>

 Garbutt Katalin
]]>http://tinkmara.freeblog.hu/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (667) Nagyvilág (1464) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Heti lámpás (260) Vetítő (30) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Történelem (15) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Életmód (1) Belföld (8) Mozaik (83) Politika (1581) Tereb (141) Irodalmi kávéház (513) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2378) Mondom a magamét (6233)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>