Ma 2021 szeptember 18. Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.
1aa2a5e2f26872853a2a4432e554f717.jpg

Amerikából jelentem LXXXXIX. - Macsó sütik férfias férfiaknak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Emlékeztek Kevin Kline-ra a Boldogító nem-ben, amikor a "Fedzezzük fel férfiasságunk" tesztkazetta utasításait követi? "Az igazi férfi semmilyen körülmények között nem táncol." - drillez a kazetta, s ha lett volna idő rá a filmben, bizonyára "az igazi férfi nem eszik habos, rózsaszín süteményeket" is belekerült volna a kritériumok közé.

(A filmet nagyon ajánlom mindenkinek, aki igazán szórakoztató, jó, klasszikus komédiára vágyik.)

Valóban van valami bájos,  -  macsó férfiak szerint buzis  - abban, amikor egy férfi cupcake-et eszik. Ez ugyan vita tárgya, az azonban nem, hogy jó üzleti érzékre vall, aki ebben is meglátja a lehetőséget. S hol is esne ez meg, ha nem Amerikában, a lehetőségek és a bolondériák iránti piac Mekkájában, ahol megnyílt az első ]]>Butch Bakery]]>, azaz Macsó Cukrászda, ahol minden édesség férfias.

David Arrick New yorki üzlete felveszi a harcot a cukrászat alapjaival, ahol minden kecses, légies és csinos. "Semmi fodor, semmi kacifánt, semmi rózsaszín."-vallja. Helyette van sütemény sörrel, whiskey-vel, szalonnával és sóspereccel készült.

Az ülzet 9 hónapja indult és David vajkrémek iránti szeretete insprirálta, ám a vajkrém ezekben a cupcake-ken terepszín, fahasábok, skót szövet és egyéb más férfias megjelenés alatt bújik meg, s akárcsak egy férfias harci ütközet, ez is mély benyomást gyakorol a fogyasztóra, mivel a 12-féle süteményből 6 erősen alkoholtartalmú. A 12 cupcake fantázianeve: Rum&Coke, Mojito, Home run, Beer run, Sidecar, B-52, Campout, Big Papi, Old-fashioned, Driller, Jackhammer, Tailgate - csupa macsó nevek, mint Fúrógép, Ütvefúró, Hazafutás.

"Nem mondom, hogy akármelyik pasi visszautasítana egy jó kis cupcake-et, akárhogy is nézzen ki, mert valljuk be, a férfiak nagy része igenis szereti az édességeket, de ha választani lehet, tutira a terepszínűt választja a pünkösdirózsás helyett."

A cukrászda édes illata távol áll a Wall Street-től, ahol Arrick 2007-ig, mint ügyvéd dolgozott, amikor állás nélkül maradt. "Nem tudtam, mihez kezdjek. 40 éves voltam, tele adóssággal. Sétálgattam New York utcáin és csodálkozva tapasztaltam, hogy válság ide vagy oda, a pékségek, cukrászdák még mindig jól mennek. Nekisetem a 401k (amerikai nyugdíjmegtakarítási forma - később még mesélek róla) megtakarításomnak és a 25 000 dolláromat befekektettem az álmom megvalósításába."

A cukrászda heti 40 cupcake eladásról indult, s hamarosan már heti 400-at adtak el anélkül, hogy saját boltjuk lenne. A cukrászda más üzemekkel osztozik a konyhán és a rendelések nagy része online érkezik. A legtöbb cupcake-et az amerikai hadsereg rendeli születésnapi partikra, nyugdíjazásokra, no és persze katonafeleségek is ilyet rendelnek szabadságukat töltő, vagy hazatérő férjeiknek.

David jelenleg magánszemélyek megrendelésért még csak New York államban vállalja, hisz nincs elég kapacitása, sem a sütőkben, sem a szállításban, de ez az év végéig változni fog, amikor már az Államok egész területéről vesz majd fel rendeléseket. David még nem tudja, hogy mikor lesz saját üzlete, de a rajongók szerint nem kell sokat várni arra, hogy szőrös, macsó férfiak álljanak sorba Manhattan utcáin cupcake-ért.

Mi ez, ha nem az amerikai álom, a bolond,  bátor vállalkozások egyik tökéletes példája?

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Vetítő (30) Egészség (50) Jobbegyenes (2113) Titkok és talányok (12) Politika (1578) Irodalmi kávéház (505) Tv fotel (65) Mondom a magamét (5574) Életmód (1) Autómánia (61) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Heti lámpás (255) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (662) Nagyvilág (1458) Belföld (6) Sport (729) Tereb (138) Kultúra (6) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>