Ma 2021 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
fea81050a15e85105703eb1348575b2a.jpg

Amerikából jelentem IX. - A Fantom visszatér

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Vannak szerelmi történetek, melyeket sosem felejtünk el, melyek szereplői olyan közel állnak a szívünkhöz, hogy nem szeretnénk végleg elengedni őket. Hallani akarunk róluk, tudni szeretnénk, mi történik velük a későbbiekben, vajon boldogok-e. Eric és Christine legendás története minden bizonnyal egyike ezeknek. Most, 24 év után újra felvehetjük a mese fonalát.

Az Operaház Fantomja visszatér, jelentette be október 8-án Sir Andrew Lloyd Webber Londonban, a Her Majesty's Színházban tartott sajtókonferencián. Az Operaház Fantomja a Broadway történelmének leghosszabb ideig futó előadása, 40 millió eladott lemezzel, 7 Tony Díjjal, társ-előadásokkal 25 ország, 149 városában, egy amerikai utazó tásulattal, mely 1991 óta megállás nélkül járja az országot. Ez tagadhatatlanul példanélküli teljesítmény.


]]>]]>
A sajtótájékoztató elején a szerző humorosan megjegyezte, hogy mindezek után belevágni valamibe, szinte egyenlő az őrültséggel, azonban a történet olyan magávalragadó, olyan közkedvelt, hogy nem folytatni is butaság lenne. A történet folyatásáról először 1997-ben beszélgetett Webber és a sajnos azóta fiatalon elhunyt díszlettervező, Maria Björnson. "Mert milyen lehangoló volt a vég. Christine egy, bizony valljuk be unalmas fiatalemberrel jár, a Fantom pedig eltűnik. Csodálkozom, hogy a nézők nem követelték vissza a jegyek árát."-bújtogatta viccelődve Maria Webbert. A folytatás alapötlete: a Fantom New York City-be költözik, hiszen számára Európában már nincs hely, s maradás. Eddig a föld alatt élt, most a város, az emberek felett. Webber Fredrick Forsyth-tal kezdte meg a történet kidolgozását, ám hamarosan belátták, ez az ötlet nem alkalmazható színpadra. A történet végül önállóan jelent meg, Manhattan Fantomja címmel.


]]>]]>
Körül-belül három évvel ezelőtt Webber újra nekilátott a történetnek, de valahogy érezte, hogy ez sem az igazi. Egy alkalommal találkozott a világhírű angol író-rendező-forgatókönyvíróval, Ben Eltonnal, aki miután elolvasta a piszkozatot, így szólt: "Nem jó úton jársz Andrew. Bemutattál egy csomó új szereplőt, holott az emberek a régiekre kíváncsiak, az ő életüket szeretnék követni, róluk akarnak hallani." Webber belátta, hogy Eltonnak igaza van és újra nekilátott az Operaház Fantomjának folytatásához, az eredeti, mindenki által szeretett, hiányolt figurákkal.


]]>]]>
A történet Coney Island-re költözött, mely New yorki szigetről tudni kell, hogy száz évvel ezelőtt élte fénykorát. A világ 8. csodájának tartották, s ahogy Freud mondta, "Amerikába menni csak akkor érdemes, ha meglátogatod, Coney Island-et". A Fantom Madame Giry-vel és annak lányával, Meggel érkezik a szigetre, mint egyike a szigeten előadóművészként boldoguló furcsa szerzeteknek, ám hamar feltornázza magát Coney Island legnagyobb építészei közé, hatalma és vagyona lesz, befolyásossá válik, ám még mindig Christine elveszett szerelme után vágyódik. Meghívja őt egy előadásra, s Christine elfogadja a lehetőséget. Férjével Raoullal és kisfiúkkal, Gustave-val érkezik meg a híres szigetre, nem tudván, hogy hamarosan ismét találkozik Mesterével, Angyalával.


]]>]]>
2008 májusában Webber hivatalosan is bejeletette a folytatást és 2009 nyarára már meg is találta a tökéletes szereplőket a Szerelem sosem hal meg című produkcióhoz, Ramin Karimloo és Sierra Boggess személyében.


]]>]]>
Az ősbemutató a londoni Broadway-en lesz 2010 márciusában, New Yorkban ugyanezen év novemberében kezdik játszani a darabot, míg Ausztrália 2011-ben csatlkakozik. Lloyd Webber már tárgyalásokat folytat az ázsiai és kanadai bemutatókkal kapcsolatban is.


________________________


Két héttel a sajtótájékoztató után jelentette be Andrew Lloyd Webber menedzsmentje, hogy a művész prosztatarákban szenved, azonban betegsége korai stádiumban van. Reményeik szerint a jövő év elején újra munkába tud állni.
Kívánunk neki gyors és teljes gyógyulást, új produkciójának sikereket.

Garbutt Katalin

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Tereb (138) Jobbegyenes (2116) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Történelem (14) Politika (1578) Egészség (50) Gazdaság (662) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (5586) Tv fotel (65) Nagyvilág (1458) Irodalmi kávéház (505) Belföld (6) Heti lámpás (255)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>