Ma 2021 május 06. Ivett, Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
c2aa8087ad166a4fc7810050b90a1b47.jpg

Amerikából jelentem 2.0 - A Nagy Tojásvadászat New York-ban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A világhírű Fabergé ékszerház a büszke szponzora a 2014-es New York-i jótékonysági célú Nagy Tojásvadászatnak, melyet először 2012-ben rendeztek meg Londonban.

A  vadászat április 1-én vette kezdetét, A játék résztvevőinek közel 300 darab, 75 cm-es tojás-műalkotást kell felfedezniük a város öt kerületében. A tojásokat híres művészek és közéleti személyiségek tervezték. Az alkotók között szerepel Ralph Lauren, Martha Stewart és Tommy Hilfiger. A tojás-szobrokat véletlenszerűen és titkosan helyezték el New York kerületeiben, így a legváratlanabb helyeken bukkanhatunk rájuk. Parkok és nagyáruházak kirakatai, útkereszteződések és posta hivatalok. Minden zugba érdemes bekukkantani. A játékot egy ingyenesen letölthető okostelefon applikáció teszi modernné.

Az applikáció segítségével saját profilt készíthetünk. Itt gyűjthetjük az általunk felfedezett tojások fotóját és QR kódját. Abban a pillanatban, ahogy egy tojás lelőhelyét tíz használó megerősíti, a helyszín nyilvánossá válik és felkerül az interaktív térképre. A játék április 18-ig tart. Ez alatt az idő alatt a legtöbb tojást levadászó játékos között számos ajándékot sorsolnak ki. A főnyeremény egy drágakővel kirakott, 30 ezer dollárt meghaladó értékű Fabergé medál. A tojásokat április 18. és 26-a között, egy helyen, a Rockefeller Centerben összegyűjtve láthatjuk. A rendezvény a Sotheby’s ház által szervezett aukcióval zárul.

A befolyt pénz két jótékonysági szervezet, a ]]>Studio in a School]]> és az ]]>Elephant Family]]> számlájára kerül. A Studio in a School 36 éve elkötelezettje a szegény körülmények között élő gyermekek, illetve alacsony költségvetésű New York-i iskolák, óvodák művészeti oktatásának. A programban diplomás művészek vesznek részt, önkéntes oktatóként. A Elephant Family a kihalófélben levő afrikai állatfajok megmentésére létrehozott világszervezet.

A tojásokra a játék első napjától az applikáción keresztül is lehet licitálni. A legnépszerűbb és jelenleg legdrágább tojások között Jeff Koons, családot jelképező (jelenlegi ár: $55.000) és Marc Quinn, egy nő és egy férfi összefonódó ujjlenyomatát ábrázoló, a Végtelen Szerelem című alkotása szerepel (jelenlegi ár: $11.000). A harmadik helyen a Királyi Tojás, Humpty Dumpty áll, a maga 6.500 dolláros licitjével. Humpty Dumpty-t Vilmos herceg és Katalin hercegnő saját kezű aláírása teszi a műgyűjtők kedvencévé.

]]>OLYMPUS DIGITAL CAMERA]]> ]]>OLYMPUS DIGITAL CAMERA]]> ]]>OLYMPUS DIGITAL CAMERA]]>

A tojások mini változatát ($45), valamint a Nagy Tojásvadászat tiszteletére készült emléktárgyakat a hivatalos ]]>weboldalon]]>, a Rockefeller Centerben és a Saks Nagyáruházban lehet vásárolni. A gyerekek számára képeskönyv is készült az akció történetével, színes képekkel illusztrálva.

A Nagy Tojásvadászat a Guinness Világrekordok között is szerepel, mint a legtöbb embert (7 millió) megmozgató és a legtöbb adományt gyűjtő (1 millió font felett jár az összeg) közösségi játék.

Felhasznált irodalom: ]]>Fabergé]]>  Képek: a blog írójának tulajdona
Tinkmara - ]]>http://tinkmara.com/ ]]>- A Flag Polgári Magazin partnere

Tinkmara New Yorkban él. Blogját 2009-ben kezdte írni, mely ego blogból vált helyiérték bloggá. A leírás szerint: Érdekes helyek, hírek, tények, képek és események a Tengerentúlról. Hírek a tudomány, technika, művészetek világából. Amerikai szokások, ünnepek, mentalitás, hitek-tévhitek, mítoszok és hétköznapok magyar szemmel. A Tengerentúlról jelentem 2010-ben elnyerte a HVG által szervezett Goldenblog verseny első helyezését helyiérték kategóriában.

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (505) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Autómánia (61) Sport (729) Történelem (14) Vetítő (37) Tv fotel (65) Egészség (50) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Tereb (140) Mondom a magamét (5278) Belföld (6) Jobbegyenes (2019) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1454) Kultúra (6) Politika (1578) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Heti lámpás (254) Gazdaság (657) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>