Ma 2021 május 06. Ivett, Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
af4845a4eecd4d6bcaeed19b8ec7ce28.jpg

Amerikából jelenetem 2.0 - Magyar flashmob a Times Square-en

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

2014. június 4-én este, a Hencida Néptáncegyüttes berkein belül működő Steps For Culture elnevezésű, táncosokból és muzsikusokból álló csoport flashmobot hirdetett a Times Square-en, a New Yorkban élő magyarok közreműködésével.

A villámcsődület célja a magyar diaszpóra megszólítása, aktivizálása zene és tánc által volt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Steps For Culture csoport azzal a kifejezett és különleges céllal jött létre, hogy a határokon kívül élő magyarokhoz szóljon. A közösségben olyan profik, amatőrök, hivatásos és önkéntes tagok vesznek részt, akik számára a magyarság összetartása missziós feladat. A cél: a tánc és a zene segítségével kulturális lökést adni a határon túl élő magyar közösségeknek, erősíteni az anyaország és a diaszpóra közötti kapcsolatot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A villámcsődület további helyszínei: Sao Paolo, Buenos Aires, San Francisco, Perth, Sydney, Zágráb, Innsbruck, Montreal, Sarasota, Budapest, Várpalota és Brisbane. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Times Square-en rengeteg lelkes magyar gyűlt össze – fiatal és idősebb egyaránt -, hogy vidám zenével és tánccal, meglepetésszerűen uralomba vegye a 44. utca és Hetedik Sugárút környékét. A flashmob sikeresnek bizonyult. A magyarokon kívül több amerikai nézelődő is bekapcsolódott a táncba, a Times Square Mickey egere tátott szájjal hallgatta a hegedűslány szólóját és a japán turisták is inkább a magyar flashmobot fényképezték, mint a járkáló Szabadság-szobrot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az összejövetel szervezői meghatottan köszönték meg a résztvevőknek az érdeklődést, valamint azt, hogy jelenlétükkel különlegessé tették ezt az alkalmat. Bizonyították, hogy a határon kívüli magyarság összetartására számítani lehet.

]]>OLYMPUS DIGITAL CAMERA]]>

A csoport hosszú, fárasztó utazás után, május 29-n érkezett New Yorkba. Az eltelt egy hét alatt előadást tartottak a Magyar Házban, tánctanulásra hívták a manhattani magyar gyerekeket, valamint közös fellépésen vettek részt a Csűrdöngölő, a Délibáb táncegyüttessel, valamint a Fényes zenekarral. A fiatalokat a 82. utcai Magyar Református Gyülekezet tagjai fogadták otthonukba. A csoport, hálája jeléül, zenés-táncos előadást tartott a gyülekezetnek. Párhuzamosan a 69. utcai Magyar Református Gyülekezet gyermekeinek játszóházat szerveztek. Erre a hétvégére, a manhattani magyarok kedvence, a Lángos Truck is hivatalos volt.

]]>OLYMPUS DIGITAL CAMERA]]>

A magyar kultúra követeit a Magyar Konzulátuson is fogadták. A turné a szombaton megrendezésre kerülő, 39. Magyar Fesztiválon való fellépéssel ér véget. Szeretettel várnak minden környékbeli magyart a New Jersey-ben található New Brunswickba. 

]]>OLYMPUS DIGITAL CAMERA]]>

Köszönjük Steps For Culture! Feledhetetlen élmény volt. Találkozunk New Brunswickban.

]]>OLYMPUS DIGITAL CAMERA]]>

Képek: a blog írójának tulajdona
Tinkmara - ]]>http://tinkmara.com/ ]]>- A Flag Polgári Magazin partnere

Tinkmara New Yorkban él. Blogját 2009-ben kezdte írni, mely ego blogból vált helyiérték bloggá. A leírás szerint: Érdekes helyek, hírek, tények, képek és események a Tengerentúlról. Hírek a tudomány, technika, művészetek világából. Amerikai szokások, ünnepek, mentalitás, hitek-tévhitek, mítoszok és hétköznapok magyar szemmel. A Tengerentúlról jelentem 2010-ben elnyerte a HVG által szervezett Goldenblog verseny első helyezését helyiérték kategóriában.

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Vetítő (37) Mozaik (83) Kultúra (6) Politika (1578) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (5278) Heti lámpás (254) Belföld (6) Történelem (14) Nagyvilág (1454) Irodalmi kávéház (505) Sport (729) Gazdaság (657) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2019) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Egészség (50) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (171) Autómánia (61) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>