Ma 2019 október 23. Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.

Prédák

RSS

Szöveg méret

Még nincs értékelve

 

2019.10.10. (Haunt) Halloween éjszakáján egy baráti társaság úgy dönt benéznek egy “extrém” kísértet házba, ami állítólag a legsötétebb félelmeikből táplálkozik. Az este viszont halálos fordulatot vesz, mikor rájönnek, hogy néhány rémálom valóság.

KRITIKA

Egy halloweenkor játszódó horror, amelyben a gyilkos neve nem Mike Myers. Ebből akár ki is sülhetett volna valami.

Oblath Ádám

]]>haunt01]]>Scott Beck és Bryan Woods író-rendező nevét a tavaly mozikba került és nagy sikert aratott Hang nélkül íróiként ismerhették meg a nézők szélesebb körben. Bizonyították, hogy vannak nagyon jó ötleteik, és a megfelelő kezek között olyan alkotásokat szülhetnek, mint a fent említett film. Azonban egyre biztosabb, hogy kell melléjük egy jó szemű rendező is, aki egyediséggel tudja feldúsítani az urak alapvetően jó gondolatait.
Halloween van, egy kisebb társaság pedig ráakad egy szabaduló szoba jellegű helyre, amely azzal kecsegtet, hogy olyan jót borzonghatnak, mint eddig még soha. Ez nagyjából be is jön, amikor szisztematikusan elkezdik legyilkolni a társaságot. A terv innentől egyszerű: ki kell jutni! Lehetőleg élve…
Ismerős az, amikor a nézők kitárgyalják egy horror után, hogy ”eleve hülyék voltak, én be nem mennék oda”? Valószínűleg az író-rendezők ezt unták meg, mert igyekezték elkerülni az ilyen és ehhez hasonló vitaindítókat. Ezt egyszerűen oldották meg: elhitetik a szereplőkkel, hogy nincs mitől félniük. A történet ötletes, még egy-egy kisebb fordulat is akad, érezhető az igyekezet. A rendezés az, ami nagyon lerontja az élményt. Igyekeznek kevésbé a látvánnyal sokkolni, inkább a feszültséget részesítik előnyben, ez azonban inkább tűnik a kis költségvetés kényszerű határának, semmint a koncepciónak. A karaktereket semmi nem emeli ki az olcsó horrorok tengeréből, még akkor sem, ha egy-egy szereplővel próbáltak kiemelten foglalkozni. Érdekes film a ]]>Prédák]]>. Nem tudom utálni, pedig tény, hogy gyenge. Érezni benne az ötletet, és valószínűleg jobb rendezői kézben ez nagyot is szólhatott volna.

]]>voxmeter045]]>

92 perc, amerikai

 

A teljes cikk elolvasható itt: ]]>http://www.vox.hu/newvox/?p=16732]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Életmód (1) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1437) Politika (1571) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (171) Tv fotel (65) Belföld (5) Kultúra (4) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (470) Gazdaság (627) Jobbegyenes (1618) Tereb (137) Mondom a magamét (4014) Autómánia (61) Heti lámpás (217) Történelem (13) Mozaik (42) Vetítő (37)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>