Ma 2019 szeptember 16. Edit napja van. Holnap Zsófia napja lesz.

Aki bújt

RSS

Szöveg méret

Még nincs értékelve

 

2019.08.22. (Ready Or Not) Az AKI BÚJT főszereplője egy ifjú ara, akinek csatlakozva újdonsült férje vagyonos, különc családjához, a tradíciók szerint részt kell vennie egy játékban – ami halálos játszmává fajul, melyben mindenki az életéért küzd.

KRITIKA

„Kurva gazdagok!” – hangzik el úgy a film cselekményének 2/3-ánál, ez a mondat pedig nemcsak a főszereplő, Grace, hanem az egész társadalom dühét tükrözi.

Tóth Csaba

]]>readyornot01]]>A Universal nemrég törölte A vadászat című filmje premierjét, amiben kőgazdagok vadásznak munkásosztálybeliekre, és ha nem is ennyire direkten, de az ]]>Aki bújt]]> is valami hasonlóról szól. Az árva lány, Grace beházasodna a társasjátékmágnás Le Domas családba, de a boldogító igen kimondása után még vár rá egy feladat: bújócskáznia kell a háziakkal, ám itt a tét komoly. Ha megtalálják hajnalig, nem kegyelmeznek az életének. Grace egy eldobható kívülálló a számukra, egy alsóbbrendű valaki, aki nyugodtan feláldozható annak oltárán, hogy ők tovább gazdagodjanak.
Hollywood felismerte, hogy egyre tágabbra nyílik az olló gazdagok és szegények, vagy akár a gazdagok és a középosztálybeliek között, és ez az utóbbi réteget láthatóan felettébb idegesíti, főképp azért, mert a felső körök gazdagodása jellemzően az alsóbbak kárára történik. Az ésszerűtlenül óriási felhalmozott vagyonok iránt érzett düh és frusztráció egyre több filmben és sorozatban válik központi témává, az Aki bújt pedig túladagolt vérrel és erőteljesen fekete humorral próbálja csillapítani a szorongásunkat. Jelzem: sikerül is neki. A Le Domas családtagok szópárbajai szatírába illően okosak, a film dinamikus és kellően véres, a poénok („Mazsolázol”) ülnek, Samara Weaving pedig egy olyan főhős, akiért végig tudunk izgulni. Az Aki bújt az ideális nyáresti mozi.

]]>voxmeter080]]>

95 perc, amerikai

 

A teljes cikk elolvasható itt: ]]>http://www.vox.hu/newvox/?p=16541]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Vetítő (37) Politika (1571) Rejtőzködő magyarország (171) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Belföld (5) Mondom a magamét (3913) Jobbegyenes (1594) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1414) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (9) Irodalmi kávéház (468) Autómánia (61) Kultúra (4) Heti lámpás (213) Életmód (1) Tereb (137) Gasztronómia (539) Sport (728) Tv fotel (65) Gazdaság (623) Történelem (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>