Ma 2019 június 26. János, Pál napja van. Holnap László napja lesz.
Új családtámogatásokat jelenthet be a miniszterelnök

Új családtámogatásokat jelenthet be a miniszterelnök

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Remek hír!

Orbán Viktor február 10-én, várhatóan a Várkert Bazárban tartja 21. évértékelőjét, amelyen ismerteti a kormány legújabb családtámogatási döntéseit, és az európai parlamenti választás tétjéről is beszélni fog. Az évértékelőt követő héten, február 13-14-én rendezi szokásos kihelyezett frakcióülését a Fidesz-KDNP, az Országgyűlés tavaszi ülésszakát megelőzően - írta szombati számában a Magyar Idők.

A miniszterelnök a csütörtöki kormányinfón tett bejelentése szerint az évértékelőn fogja egyebek mellett ismertetni a családok védelméről szóló, tavaly november-decemberi nemzeti konzultáció kapcsán meghozott kormányzati intézkedéseket - emlékeztetett a lap.

Felidézte továbbá, hogy az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban a miniszterelnök a kormányinfón úgy fogalmazott: Magyarország célja, hogy az EU minden intézményében többségbe kerüljenek a bevándorlásellenes erők, az Európai Parlamentben, utána az Európai Bizottságban, majd a nemzeti parlamenti választások eredményeként az Európai Tanácsban is. 

A lap információi szerint a kormánypártok kihelyezett frakcióülése Orbán Viktor zárt ajtók mögötti értékelőjével indul február 13-án este. A következő nap kiemelt témája a családok védelméről szóló nemzeti konzultációval kapcsolatos feladatok kijelölése lesz. Emellett az EP-kampányra való felkészülés és a migráció témája is szerepel a Fidesz-KDNP képviselőinek közös ülésén. 

A képviselők munkacsoportjai a tavaszi ülésszak törvényhozási programját is megtárgyalják. A parlament honlapján elérhető tervezet szerint már benyújtották az idegenrendészeti szervvel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslatot. A törvényalkotási programban ezen kívül szerepel az egyes rendészeti és migrációs törvények jogharmonizációs és egyéb célú módosítása, a közigazgatási bíróságok felállításához kapcsolódó törvényi előírások módosítása, valamint a Magyarország 2020. évi központi költségvetésének megalapozásához szükséges döntések. 

A februári frakcióülés helyszíne a korábbi évek gyakorlatával szemben nem Visegrádon lesz, az biztonsági okokból jelenleg még nem nyilvános - írta a Magyar Idők.

MTI

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Gazdaság (612) Sport (727) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Vetítő (37) Mozaik (6) Mozi világ (440) Életmód (1) Tereb (125) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (464) Flag gondolja (32) Mondom a magamét (3708) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Egészség (50) Heti lámpás (207) Politika (1571) Belföld (5) Kultúra (4) Történelem (4) Jobbegyenes (1544) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1385)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>