Ma 2020 szeptember 19. Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.
Tovább színesítené az ellenzéket Gyurcsány Ferenc

Tovább színesítené az ellenzéket Gyurcsány Ferenc

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ezt olvassák el! Elképesztő!

A 2022-es kormányváltáshoz tovább kell színesíteni az ellenzéket, új emberek kellenek a magyar közélet demokratikus oldalára – mondta Gyurcsány Ferenc DK-elnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Bejelentette, hogy Matlák Gábor XV. kerületi alpolgármester belépett a DK-ba.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: „a centrális erőtér rendszerének októberi megroppanása után világos, mi az ellenzék dolga”: egyrészt „be kell bizonyítania, hogy kormányzóképes” azokon a településeken és kerületekben, ahol a polgárok rájuk bízták a vezetést, másrészt közösen fel kell készülniük arra, hogy 2022-ben leváltsák a kormányt. Ehhez a ma is sokszínű ellenzéket tovább kell színesíteni új emberekkel, és segíteni kell az ellenzéki pártok együttműködését, erejét és integrációs képességét – fűzte hozzá.

A DK elnöke örömét fejezte ki, hogy Matlák Gábor úgy gondolja, a DK egyike lehet azoknak a pártoknak, amelyekkel „az Orbánnal szemben álló sokaság győzelemre viheti a haza ügyét 2022-ben”.

Megjegyezte: az új belépővel 16-ra emelkedett a DK-s budapesti alpolgármesterek száma.

Matlák Gáborra nagy hatással voltak Gyurcsány Ferenc szavai:  

„Köszönöm ezt a felvezetést, meg is hatódtam.”

Kijelentette, a rendszerváltás idején kezdett politizálni, ekkor belépett a Fideszbe, de még 1989-ben otthagyta a pártot. Ezután az SZDSZ-ben politizált, majd a XV. kerületben, illetve a fővárosi önkormányzatban volt képviselő.

Meglátása szerint a DK összetartó és elkötelezett csapat, amely következetesen és kitartóan képviseli az eszmét, amely szerint nemcsak a kormányt kell leváltani, hanem „a félelem és önkényuralom rendszerét” is fel kell számolni.

MTI -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (171) Vetítő (37) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Politika (1571) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Sport (729) Tereb (140) Heti lámpás (243) Egészség (50) Belföld (5) Gazdaság (652) Tv fotel (65) Történelem (14) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (4796) Jobbegyenes (1849) Irodalmi kávéház (490) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Nagyvilág (1452) Mozi világ (440) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>