Ma 2019 november 19. Erzsébet napja van. Holnap Jolán napja lesz.
Nem azonos mércével mérik a zaklatásokat

Nem azonos mércével mérik a zaklatásokat

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Beszédes a balliberálisok hallgatása a Donáth-ügyben.

A máskor a szexuális zaklatás leghaloványabb gyanúját is hevesen elítélő balliberális oldal és sajtója, illetve az ezzel foglalkozó civil szerveztek most, amikor az MSZP egykori lelkész-politikusát, Donáth Lászlót vádolják molesztálással, feltűnően hallgat. Ez pedig azt a véleményt erősíti, miszerint számos kényes témát, így a szexuális zaklatást is álszent módon, csupán politikai furkósbotként használja az ellenzék, valójában mit sem törődnek az áldozatokkal.

Egyetlen megkérdezett ellenzéki párt – az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum – sem reagált a Magyar Nemzet azon kérdésére: mi a véleményük arról, hogy a volt szocialista országgyűlési képviselőről, a lelkész Donáth Lászlóról híre ment, hogy egy szeretetotthonban legalább egy alkalmazottat szexuálisan zaklatott. A balliberális pártok annak ellenére hallgatnak, hogy az ügyben feljelentés is született, amely alapján a rendőrség eljárást indított, maga Donáth pedig egyetlen alkalommal sem utasította vissza a vádakat, csupán azt hangoztatja: lánya, a Momentum EP-képviselője, Donáth Anna miatt indult ellene sajtóhadjárat.

Nem reagált megkeresésünkre a máskor oly aktív, a Norvég Civil Támogatási Alap támogatását élvező Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) sem, míg a nemzetközi #metoo-mozgalom magyarországi képviselete is csak annyit közölt: elsődleges céljuk, hogy a hozzájuk forduló, szexuális erőszakot elszenvedőknek tanácsot adjanak, ezért „más közéleti, politikai színezetű ügyekben” nem foglalnak állást. De hallgatnak vagy feltűnő távolságtartással – és akkor is inkább Donáth verzióját erősítve – számolnak be az ügyről a balliberális média vezető szerkesztőségei: az Index, a 444.hu, a 24.hu vagy éppen a HVG.

Mindez azért árulkodó, mert más hasonló esetekben – akárcsak a gyanú alapján – ugyanezen szereplők a nők legfőbb védelmezőjeként jelennek meg, hevesen tiltakoznak, és akár nemzetközi szintre emelik az ügyet. Ezek közé tartozik Marton László rendező esete, akit évtizedek után vádolt meg molesztálással a nyíltan kormányellenes Sárosdi Lilla színésznő. Amikor a botrány kitörése után másfél évvel Marton újra rendezett, ellenzéki képviselőnők – Bangóné Borbély Ildikótól Szabó Tímeán keresztül Szél Bernadettig – közös közleményben tiltakoztak. De idetartozik a trágárságáról elhíresült Nagy Blanka esete is, akiért szintén egy emberként állt ki a balliberális ellenzék és médiája, amikor a felcsúszott szoknyájáról közölt képet a PestiSrácok újságírója. Sőt Gyurcsány Ferencék egyenesen törvényjavaslatot nyújtottak be a parlamentben, hogy többé „egy nőt se alázhassanak meg aljas módon elkészített fotóval”.

A balliberális média mindeközben a mai napig a címlapon tartja, nemzetközi botránnyá emelte és minden részletét boncolgatja annak, hogy az olim­piai bronzérmes úszó, Kenderesi Tamás Dél-Koreában egy éjszakai bárban megpaskolta egy fiatal nő fenekét. Persze Donáth Lászlóhoz hasonlóan vannak, akik „más elbírálás” alá esnek, így vált Havas Henrik zaklatási ügye a balliberális kettős mérce egyik kirívó példájává. 2017 decemberében először Bau­kó Éva, majd nem sokkal később Molnár Anikó állt a nyilvánosság elé azzal, hogy Havas egy közös munka alkalmával szexuálisan zaklatta őt. Ekkor a haladó erők azt sugallták, hogy a Havast vádolók bulvárszereplők, az egykori újságírót pedig azért támadják, mert könyvet írt a Jobbik akkori elnökéről, Vona Gáborról.

Bákonyi Ádám-Bácskai Balázs - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (42) Tereb (138) Sport (729) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (218) Gazdaság (632) Történelem (13) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (1634) Belföld (5) Flag gondolja (33) Kultúra (4) Mozi világ (440) Vetítő (37) Politika (1571) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (473) Életmód (1) Mondom a magamét (4087) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1440) Tv fotel (65) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>