Ma 2019 szeptember 15. Enikő, Melitta napja van. Holnap Edit napja lesz.
Kiderült mi a liberálisok legnagyobb bánata

Kiderült mi a liberálisok legnagyobb bánata

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Matolcsy ismét mattolta őket...

Láthatólag nem esett jól a liberális-ellenzéki sajtónak, hogy olyan „szuper” állampapír kerül a lakossági piacra, ami jó a lakosságnak, a magyar államnak és ebből következőleg nem jó a külföldi tulajdonú bankoknak. A „független” sajtót valahogy mindig kitöri a frász, ha bármilyen pénzügyi művelet során a pénz a kisbefektetőkhöz kerül, magyarul a lakosság jön ki belőle jól. Ahogy az ellenzéki pártok, úgy a liberális sajtó is mindig valahogy ott lyukad ki, hogy az a dolgok természetes rendje, a külföldiektől veszünk fel hitelt és nekik fizetünk kamatot. Attól meg egyenesen rohamot kapnak, ha a szélesebben vett magyar középosztály a kedvezményezettje bárminek is.

A magyar államadósság elmúlt években történő átstrukturálása, a belföldi és a lakossági befektetők preferálása jelentősen növelte a kormányzat mozgásterét vagyis az ország gazdasági, pénzügyi és persze politikai függetlenségét. Ez utóbbi a legkellemetlenebb a liberálisok számára. Merkelék 2010-ben hatalmas hibát követtek el, amikor a Fidesz hatalomra kerülése után, jó liberálisként, demokrataként, a Fidesz hű szövetségeseként a teljes gazdasági és pénzügyi behódolást követelték Orbán Viktortól. Nem is Gyurcsányék idején, hanem akkor tanultuk meg végleg, hogy mire számíthatunk tőlük, azóta minden külföldi tulajdonú bank, biztosító, pénzügyi befektető cég megtanulta, hogy véget értek azok az idők, amikor kamionnal járhattak be a magyar államkincstárba. Persze Magyarországon számukra továbbra is jó a gazdasági környezet, csak a húsz évig megszokott extraprofitjuk tűnt el. De ennek ellenére egyik sem vonult ki innen, csak a korábbinál sokkal jobban támogatják a demokráciáért aggódó és a korrupciót bárhol megtaláló civil szervezeteket.

Mennyibe kerül ez?

Liberálisaink most azon aggódnak, túl sokba fog kerülni az államnak, hogy a lakosságtól készül kölcsönt felvenni. Normáliséknál ezt úgy fogalmaznák meg, hogy a Magyar Állam a saját pénzügyi biztonságának a költségeit a magyar lakosságnak fizeti meg és nem külföldi intézményi befektetőknek. És a magyar lakosságnak azért is megéri többet fizetni, mert ezek a hozamok a magyar gazdaságba, a fogyasztásba kerülnek vissza, tehát gazdaságélénkítő hatásuk is lesz hosszabb távon. Liberálisaink tehát mindent meg is tettek, hogy az állami szándékok bejelentése után elvegyék az emberek kedvét attól, hogy állampapírt vásároljanak. A kedvencem a portfolio.hu címválasztása: „Nagyon sok kötvényt kellene rásózni a lakosságra”.

Mindenki gazdag

Az Index pedig arra célozgat, hogy ez is csak a gazdagoknak jó. És persze hosszasan foglalkoztak a csalási lehetőségekkel is. A trükk persze a szokásos liberális hazugság, az Index olvasóinak nagy része szegénynek vagy átlagosan vagyonosnak gondolja magát, de az Index újságírói és azok gazdái szerint viszont ettől a rétegtől el kellene venni minden adókedvezményt és állami juttatást, mert ők már „gazdagok”. Szerintük minden önálló egzisztenciájú ember, aki eltartja magát, az gazdag. Ezt nem lehet elégszer leírni, mert a liberálisok eszelős középosztály-ellenessége mindig mindenütt megjelenik és a szavazóik még mindig nem értették meg ezt. Ezért van az, hogy simán szavaznak olyan pártokra, amelyek 10-15 százalékos jövedelemcsökkenést ígérnek adóemelés formájában.

Bizalmi viszony

Liberális szempontból azonban az a baj, hogy az új államkötvények iránt nagy az érdeklődés, pedig a reklámkampány még el sem kezdődött. És ennek az érdeklődésnek nem csak a rendkívül alacsony banki kamatok az okai, hanem egy társadalmi szempontból sokkal fontosabb tényező is megjelenik benne. Az, hogy a jelenlegi magyar államnak sikerült újjáépíteni az állampolgárok és az állam közötti bizalmi viszonyt. A liberális propaganda azt sulykolja kilenc éve, hogy ez a magyar állam egy bűnbanda, amelynek célja az ország teljes kifosztása, valamint minden értékes megszerzése. Miután ők előtte nyolc évig ezt csinálták, el sem tudják képzelni, hogy más nem így gondolkozik. A magyarok 2010-ig joggal tekintették ellenségüknek a saját államukat, az úgy is viselkedett, az állam vezetői részvénytársaságnak tekintették az országot és ott rabolták ki a részvényeseket ahol tudták. A liberálisok mindig azt gondolják, hogy más rablóbandákkal versenyeznek a rablóvezéri pozíciókért. Persze ez nem zavarja őket abban, hogy a propagandájukban mindenki más bármilyen tulajdonszerzését, gazdagodását közönséges lopásként állítsák be. El sem tudják képzelni, hogy az állam és az állampolgárok szövetségesként tekintsenek egymásra és érdekeltek legyenek abban, hogy a másiknak jól menjen.

Megbízható állam

Kiszolgáltatott középosztályt akarnak, nem előnyös számukra, ha a pénzügyi rendszer haszna az embereknél és nem a gazdáiknál jelenik meg. A liberálisok számára az állampolgári bizalom állam iránti megjelenése a pénzügyi döntésekben maga a rémálom. Az ugyanis, hogy az emberek a megtakarításaikat az államra bízzák tömegesen, nem politikai döntés, hanem annak a megértése, hogy az erős államnak a politikán kívül kell állnia. Az állam és az állampolgárok viszonya, amely 1945 után végletesen megromlott, újra a normális útra tér. Az emberek megtanulták, hogy az állam, ez az állam rájuk támaszkodik és nekik is érdemes újra megbízniuk az államban.

Hasít az államkötvény
Eredményes és népszerű a Magyar Állampapír Plusz (máp plusz), az új állampapírból több mint 500 milliárd forintot vásároltak egyetlen hét alatt, ez minden idők legmagasabb egyhetes forgalmi adata a piacon – tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t. 2023-ra azt a célt tűzte ki a kormány, hogy 11 ezer milliárd forintra növekedjen a lakossági állampapír-állomány – emlékeztetett Varga Mihály. Mint mondta: a most beérkezett adatok alapján ez az összeg elérte a 8060 milliárd forintot, köszönhetően annak, hogy a máp plusz rendkívül jól teljesített az első héten, 2019. június 3. és június 7. között 529 milliárd forintot jegyeztek belőle. Ez minden korábbinál magasabb összeg, ilyen mennyiség egyetlen hét alatt még nem fogyott más lakossági állampapírból. Az eddigi csúcsot 2017-ben az 1MÁP tartotta, akkor feleannyiért, 206 milliárd forintért vásároltak az egy éves állampapírból. A pénzügyminiszter elmondta, hogy az új állampapír nemcsak a magyar emberek számára előnyös, hanem Magyarország stabilitását is erősíti. A kormány célja az eddig elért gazdasági eredmények megvédése, amelyet segíthet a magyar emberek erőteljesebb szerepvállalása az adósságfinanszírozásban. Az új állampapír az egyik legbiztonságosabb befektetés, amely nemcsak adómentes, hanem magas kamatozású is, öt év alatt összességben 27,35 százalékos hozamot biztosít. (MTI)

Bálint Botond - ]]>www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1413) Rejtőzködő magyarország (171) Tereb (136) Mozi világ (440) Történelem (12) Életmód (1) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (3909) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (468) Sport (728) Jobbegyenes (1593) Vetítő (37) Politika (1571) Belföld (5) Kultúra (4) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (9) Egészség (50) Tv fotel (65) Autómánia (61) Heti lámpás (213) Gazdaság (623) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>