Ma 2019 augusztus 20. István napja van. Holnap Sámuel, Hajna napja lesz.
Horváth Csaba durván üzent Tarlósnak

Horváth Csaba durván üzent Tarlósnak

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Nyílt levél Tarlós Istvánnak!
„Tisztelt Főpolgármester Úr!

A BKV és a szakszervezetek 2019. január 16-ai bértárgyalásán Bolla Tibor vezérigazgató az érdekképviseletek vezetőinek azt mondta, hogy a közlekedési vállalatnál 2019-ben »nagyságrendileg 19 milliárd forinttal kell visszatervezni« a költségeket. A BKV vezérigazgatója szerint a kiadások tervezett csökkentésének hátterében a főváros és a BKK »szűkös költségvetése« áll. Bolla Tibor állítása szerint a kiadáscsökkentés a vállalat bérköltségeit - egyébként nagyon helyesen - nem érinti. 

A bérköltségek várható növekedését és az energiaárak emelkedését figyelembe véve a 19 milliárd forintos kiadáscsökkentés - amely a BKV költségvetésének nagyjából 10 százaléka - nyilvánvalóan nagyon rosszul érinti a BKV-t. Különös tekintettel arra, hogy többek között az állami támogatás folyamatos csökkenése miatt a BKV amúgy is ingatag pénzügyi lábakon áll. 

Mivel a BKV működésének finanszírozása már jelenleg is feszített, a társaság pedig nem rendelkezik tartalékokkal, 19 milliárd forint kiesése egyértelműen ellehetetleníti a vállalat működését. Ha a főváros vezetése el akarja kerülni a budapesti közösségi közlekedés összeomlását, kénytelen lesz a kieső összeget más módon visszapótolni. 

Éppen ezért az alábbi kérdésekkel fordulok Önhöz: 
- Ki döntött a BKV költségeinek 19 milliárd forintos csökkentéséről és miért nem tájékoztatták a nyilvánosságot?
- Várható-e a BKV-nál a karbantartási költségeken való spórolás?
- Garantálja-e a főváros a budapesti közösségi közlekedés biztonságát további minőségromlás nélkül?
- Tervezi-e a főváros, hogy a kieső összeget a jegyek és bérletek árának emelésével pótolja, és ha igen, milyen mértékű emelést tervez a városvezetés?
- Mit tett azért, hogy a kieső összeget a kormánytól elkérje?

Várom megtisztelő válaszait!

Üdvözlettel: 

Horváth Csaba”

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Sport (728) Jobbegyenes (1575) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (468) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (5) Heti lámpás (210) Nagyvilág (1388) Politika (1571) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (3844) Rejtőzködő magyarország (171) Gasztronómia (539) Vetítő (37) Mozaik (6) Gazdaság (620) Autómánia (61) Egészség (50) Tereb (133) Életmód (1) Kultúra (4) Történelem (6) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>