Ma 2019 június 26. János, Pál napja van. Holnap László napja lesz.
Az olaszok kétharmada Salvini mögött áll

Az olaszok kétharmada Salvini mögött áll

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Csak így tovább! Előre Matteo!

A Liga továbbra is a legnépszerűbb párt az országban, Matteo Salvini bevándorláspolitikáját pedig az olaszok közel kétharmada támogatja.

Az olaszok mintegy kétharmada, egészen pontosan 63 százaléka támogatja Matteo Salvini belügyminiszter migrációs politikáját – ]]>derül ki]]> a Tecnè közvélemény-kutató cég legújabb felméréséből.

A válaszadók 8 százaléka alapvetően nem ért egyet a megszigorított törvényekkel, de elfogadja azokat; 11 százaléknak nincs véleménye a témában; 26 százalék pedig kifejezetten ellenzi az illegális bevándorlást gátló szabályozást és Salvini migrációs politikáját.

A kérdésben annak ellenére van viszonylagos egyetértés az olasz társadalomban, hogy három nagyváros, Firenze, Nápoly és Palermo baloldali polgármesterei állandóan sivalkodnak az új törvények ellen, s kifejezésre juttatták, hogy nem fogják betartani azokat.

Az új szabályozás értelmében a migránsok két év helyben élés után nem kaphatják meg automatikusan a letelepedési engedélyt egy adott városban, illetve az illegális migránsokat szállító hajók nem köthetnek ki az olasz partoknál.

Az imént említett három város illegális bevándorlást támogató polgármesterét korábban már]]>lemondásra szólította fel]]> Salvini.

Azok az idők elmúltak, mikor Palermo, Firenze és Nápoly pénzt tudott csinálni a migrációból. Azok, akik támogatják a migrációt és a migránsokat, egyszerűen gyűlölik az olaszokat"

– hangsúlyozta a belügyminiszter.

Nemcsak Matteo Salvini személye és migrációs politikája rendkívül népszerű Itáliában, pártja, a kormánykoalícióban részt vevő Liga is bírja az olaszok támogatását. A Salvini-párt a legfrissebb felmérések szerint 31,8 százalékos támogatottsággal rendelkezik, ezzel továbbra is a legerősebb olasz politikai formáció.  
 
Horváth Tamás - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Vetítő (37) Nagyvilág (1385) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (125) Irodalmi kávéház (464) Autómánia (61) Mondom a magamét (3708) Történelem (4) Szépségápolás (15) Politika (1571) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Mozaik (6) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Flag gondolja (32) Gazdaság (612) Belföld (5) Rejtőzködő magyarország (171) Heti lámpás (207) Sport (727) Kultúra (4) Jobbegyenes (1544) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>